Adet Neden Gecikir? Stres Adeti Geciktirir Mi?
Strese bağlı Adet gecikmesi kaç gün sürer? Enfeksiyon adeti geciktirir mi? Adet gecikmesi kaç gün olur? 2 ay adet gecikmesi olur mu? Adet gecikmesinden kaç gün sonra hamilelik belli olur? Adet gecikmesi kaç gün geçerse hamilelik belli olur? Mantar enfeksiyonu adeti geciktirir mi? Spor yapmak adeti geciktirir mi? Adet gecikmesi ne zaman tehlikeli? Adeti en hızlı ne söker? Adet gecikirse ne olur? 10 günlük adet gecikmesi normal mi? Antibiyotik kullanımında adet gecikmesi olur mu? Her adet gecikmesi gebelik mi? Adet düzensizliği için ne iyi gelir? Adet gecikmesi en fazla kaç gün normaldir? Yumurtalık kisti adet düzensizliği yapar mı?
Günümüzde hem yoğun çalışma şartları hem de yorucu günlük hayat nedeni ile stresli bir dönem yaşanabilmektedir. Stresten sağlığımız çoğu zaman olumsuz etkilenebilmektedir. Stresin vücudumuza yansıması çoğu zaman çok olumsuz olabilmektedir.
Birçok konuda stresten uzak durmak gerekse de bunu maalesef başaramıyoruz. Böyle durumlarda da sağlığın olumsuz etkilenmemesi kaçınılmaz olmaktadır. Stres hayatımızın her alanında olmaktadır. Ancak bayanların özel dönemleri olan adet dönemlerinde stresin yarattığı etkileri en aza indirilmek istenmektedir.
Bu nedenle bir takım önlemler alınarak stresin gündelik hayatımıza etkisini azaltmak gerekmektedir. Sizi rahatlatacak şeyleri hayatınıza sokmak stresli dönemlerde adet dönemizin olumsuz etkilenmemesini sağlayacaktır.
Adet Dönemi
Bayanların her ay yaşadıkları adet dönemlerinde hem vücudun dengesi değişmekte hem de bu dönemde olumsuz bazı durumlar yaşanabilmektedir. Stresli olunan dönemlerde birçok konuda vücut olumsuz etkilendiği gibi adet dönemi de olumsuz etkilenebilmektedir.
Stresin Adet Dönemine Etkisi
Bayanlar zaman zaman adet dönemlerinin değiştiğini ve bu dönemlerde yaşadıkları belirtilerin azaldığını ya da çoğaldığını söyleyebilmektedir. Tüm bunların en belirgin nedeni başka bir sağlık sorunu olmadığı durumlarda strestir.
Stres hem adet döneminin değişmesini hem de bu dönemde yaşanan kanamanın yoğunluğunu belirlemektedir. Örneğin her ay beklediğiniz adet gününüz çok stresli olduğunuz dönemlerde daha erken ya da daha geç olabilmektedir.
Stres Adet Dönemini Nasıl Etkiler?
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi stresli olunan dönemlerde vücuttta birçok denge şaşabilmektedir. Bunların başında da regl dönemi gelmektedir. Bu dönemde hiç olmayan belirtileri vücudunuzda görebilir, farklı bir şekilde adet döneminizi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca süresinden önce ya da sonrasında regl dönemine geçiş yapabilirsiniz. Stresli oldukları dönemlerde bayanlar adet döneminde yaşanan gecikmelerden dolayı hamilelik korkuları yaşayabilmektedir.
Regl Döneminde Neler Yapılmalı?
Öncelikli olarak hayatımızın her alanında stresten uzak durmak gerekmektedir. Ancak bunu yapabilmek pek mümkün olmamaktadır. Böyle durumlarda özellikle adet dönemleri olumsuz etkilendiği için regl dönemlerinde yatıştırıcı bitki çayları içilebilir.
Bu, birçok konuda sizi rahatlatacak belirtilerinizin de daha az olmasını sağlayacaktır. Regl dönemlerinde bayanlar diğer günlere oranla çok daha gergin olabilmektedir. Bu nedenle yatıştırıcı etkisi olan papatya, melissa çayı gibi çaylar tüketilebilir.
Özellikle kış aylarında rregl dönemlerinde soğuk alınmamasına dikkat edilmelidir. Soğuk alındığı durumlarda aşırı karın ağrısı olabileceğinden bu durumda da gündelik hayatınız olumsuz etkilenebilmektedir.
Ağrı Kesicilere Dikkat
Regl dönemlerinde bilinçsiz bir şekilde ağrı kesici alınması hem vücudu olumsuz etkiler hem de kanamanın çok daha fazla olmasını sağlayabilir. Bu nedenle ağrı kesici kullanımı ölçülü ve kontrollü bir şekilde yapılmalıdır.
Ağrı kesicilerin normal dönemlerde bile bilinçsiz bir şekilde alınması çeşitli sağlık sorunlarına sebep olmaktadır. Bu nedenle bu tür ilaçların doktor kontrolünde alınması gerekmektedir. Bu sayede olumsuz etkilere en aza indirilmektedir.