Nallıhan Gezilecek Yerler, Nallıhan Nüfusu ve Nallıhan Posta Kodu

Nallıhan ilçesi özellikleri, Nallıhan ilçesi yapısı, Nallıhan ilçesi hakkında merak edilenler.

Nallıhan 12.09.2020, 13:42
Nallıhan Gezilecek Yerler, Nallıhan Nüfusu ve Nallıhan Posta Kodu

Nallıhan Gezilecek Yerler

Nallıhan Ankara’nın eşsiz güzelliklerine sahip ilçelerinden biridir. Gezilecek birçok yeri vardır. Nallıhan evleri, Kocahan, Nasuh Paşa Camii, Uluhan Camii, Nallıhan Kuş Cenneti-Davutoğlan Kuş Cenneti, Merkezi Gözlem Tesisi, Dağları, Ilıca-Uyuzsuyu Şelalesi, Anıt Ağaç, Kuzuculak Köyü Kanyonu, Çayırhan Termik Santrali, Sarıyar Hasan Polatkan Barajı, Taptuk Emre Türbesi, Bacım Sultan Türbesi, Cafer Sadık Türbesi ve Juliopolis Antik Kenti ilçe için önemli alanlardır. Bunca alana rağmen Nallıhan pek kendini tanıtamamıştır.

Nallıhan Halkı Nasıldır?

Halkı cana yakın, cömert ve içtendir. İlçeye gidenler samimi bir şekilde karşılanır ve eski kültürler, adet ile gelenek ve görenekler devam ettirilir.

Nallıhan Tarihi

İlçe merkezi 1599’da yapılan bir hanla oluşturulmuş ve ilçe de adını bu handan almıştır. Nallıhan ilk olarak Bursa’ya bağlıyken 19. Yüzyılda Ankara’ya bağlanmıştır. Yöreye Nallıhan denmesinin bir söylentisi vardır. O da Köroğlu bir gün buradaki hana gelmiş ve konaklamıştır.

Ayrıldığında da atının nalının bahçede düştüğü görülmüştür. Düşen nal da hanın kapısına asılmış ve o gün bugündür o han Nallıhan olarak anılmıştır. 1864 yılında da Nallıhan ilçe olmuştur.

Nallıhan İlçesinde Ne Alınır?

Nallıhan ilçesine gidenlerin mutlaka ülke çapında ünlü olan Nallıhan oyalarından alması gerekir. Genel olarak ipekten yapılan bu oyalar küçük iğnelerle işlenir ve düğümlenerek ortaya çıkarılırlar. Nallıhan kapama pilavı, Gorçan Kebabı, yaprak dolma, höşmerim, gözleme ve kabak tatlısı Nallıhan’ın yöresel lezzetleri arasındadır. Döğmeci Köyündeki kabak tatlısı mutlaka tadılması gereken lezzettir.

Nallıhan Ankara Arası Kaç Kilometre?

Ankara Nallıhan arası 161 kilometredir.

Nallıhan Yol Tarifi

Nallıhan şehir merkezine oldukça uzak bir ilçedir. Dolayısıyla buraya gitmek isteyenler için otobüs ile ya da şahsi araçlarıyla gitmeleri gerekmektedir. Nallıhan İstanbul’a 300 kilometre, Bolu’ya da 100 kilometre uzaklıkta bir ilçedir. Dolayısıyla Nallıhan’a gidilecek birçok yol alternatifi bulunmaktadır.

Nallıhan İlçesi Özellikleri

Ankara’nın batısında olan ilçe dağlarla çevrilidir. Çam ve meşe ormanlarının çevrelediği Nallıhan’da gezilecek yerler saymakla bitmemektedir. Üçlenin genelinde 150-1000 yaş aralıklarında 80’e yakın anıt ağaç vardır. Bölge önemli bir meyvecilik deposu ve hayvancılık kaynağına sahiptir. Mikro klima özelliği olması nedeniyle de bölgede pirinç yetiştirilmektedir. Yörede bir de Haziran ayının son haftasında Uluslar arası Nallıhan Tapduk Emre ve İğne Oyaları Kültür ve Sanat Festivali düzenlenmektedir.

Nallıhan Posta Kodu

Nallıhan Posta Kodu 06920 olarak belirlenmiştir.

Nallıhan Nüfusu Kaçtır?

27.579 olarak sayılmıştır. Bu nüfusun 13.684’ü erkek ve 13.895’i kadından oluşmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10