Kuş Cenneti’ni az kalsın kuş yakıyordu

Nallıhan Kuş Cenneti’nin yakınında meydana gelen yangın korkuttu.

Nallıhan 04.08.2021, 14:24 İrem Durak
Kuş Cenneti’ni az kalsın kuş yakıyordu

Kuş Cenneti’ni az kalsın kuş yakıyordu

Nallıhan Kuş Cenneti’nin yakınında meydana gelen yangın korkuttu. Alevler kuşlara büyük bir zarar vermeden kontrol altına alınması başarılı olurken, yangının bölgede yer alan bir trafoya kuş çarpması sonucu çıktığı bildirildi.

Türkiye’yi sarsan yangınlara bir tanesi daha önceki gün Ankara’da eklendi. Nallıhan’da saat 19.30 civarlarında 200 kuş türünün yaşamış olduğu Nallıhan Kuş Cenneti’nin Akçabayır mevkisindeki sazlık ve söğütlük bölümde çıkan yangın, yaklaşık 45 hektarlık alanda etkili oldu. Yangını gören vatandaşların ihbar etmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri ile birlikte Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, alevleri yaklaşık olarak 8 saatlik bir süre içerisinde kontrol altına almayı başardı. Yangına 7 iş makinesi, 6 itfaiye aracı, 4 tanker ve 3 arazöz ile müdahale edilirken, ilçe belediyelerine ekiplerine bağlı tankerler de bölgedeki çalışmalara destek oldu. Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, bölgedeki sulama kuyularında bulunan trafoya kuş çarptığını ve bu nedenle trafonun kontak yaparak alev aldığının tespit edildiğini belirterek, “Çok şükür yangını, kuşların asıl yaşadığı bölgeye sıçramadan gece 03.00’e doğru söndürdük. Kuşların yoğun olduğu bölgeye sıçrasaydı çok büyük bir felaket yaşamış olacaktık. Şu anda bölgede tespit çalışmaları devam ediyor. Şimdiye kadar kuş ölümlerine rastlanmadı; ama olabilir” diye konuştu.

KARADAN MÜDAHALE DE ZORLANDILAR

ABB’den yapılan açıklamada, “Nallıhan Kuş Cenneti’nde akşam saatlerinde sazlık ve söğütlük alanda çıkan yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları sürdürülmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerimizin söndürme çalışmalarına Orman Genel Müdürlüğü ekiplerince de destek verilmektedir” denildi. Yangına bataklık zeminde bulunması nedeniyle karadan müdahalede zorluk çekildiği, çevreye sirayet etmemesi için iş makineleri ile kafesleme çalışması da yapıldığı kaydedildi.

KUŞLARA ZARAR VERMEDİ

Bölgeden geçen Ankaralılar sosyal medya üzerinden yangının görüntülerini paylaştı. AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan da yangının meydana geldiği bölgeye giderek çevre sakinlerinden bilgi aldı. Ceylan, sosyal medya hesabından yangınla ilgili, “Nallıhan Kuş Cenneti’nde çıkan yangın kuşlara pek zarar vermeden söndürüldü” bilgisini paylaştı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10