Murat Köse Kimdir?

Murat Köse kimdir sorusu sık sık sorulmaya başladı. 31 Mart seçimlerinden sonra vatandaşlar tarafından Murat Köse ile ilgili meraklı bekleyiş yerini araştırmaya bıraktı

Mamak 02.12.2020, 17:10 İrem Durak
Murat Köse Kimdir?

Murat Köse Kimdir?

Murat Köse kimdir sorusu sık sık sorulmaya başladı. 31 Mart seçimlerinden sonra vatandaşlar tarafından Murat Köse ile ilgili meraklı bekleyiş yerini araştırmaya bıraktı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin Mamak Belediye Başkan Adaylığı için adını verdiği Murat Köse’nin hayatına dair bilgiler haberimizde…

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Murat Köse araştırılmaya başlandı. Mamak Belediye Başkanı olan Murat Köse kimdir ve siyasi kariyeri nasıldır? İşte detaylar…

Murat Köse Kimdir?

Murat Köse 1968 senesinde Mamak’ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimlerini Abidinpaşa’da tamamladı ve aslen Ankara Şereflikoçhisarlıdır. Lisansını Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümünde yüksek lisansını ise Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi alanında ‘Başkanlık Sistemi’ çalışması ile tamamladı. Doktora eğitimini Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji bölümünde ‘Kent Sosyolojisi ve Kentsel Dönüşüm’ alanında sürdürmektedir.

AK Parti Mamak İlçe Teşkilatında başlamış olduğu Teşkilat Çalışmalarına AK Parti Çankaya İlçe Başkan Yardımcısı olarak devam etmiş ve 2003 – 2009 seneleri arasında AK Parti Ankara İl Teşkilatı’nda 1. Ve 2. Olağan Kongreler ile yönetim kurulu üyesi ve 2014 senesinde de AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

2009 ile 2014 seneleri arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Altındağ Belediyesi 1. Sıra Meclis Üyeliği, Komisyon Başkanlığı ve Encümen Üyeliği görevlerini üstlenmiştir. 2015 Genel Seçimlerinde de AK Parti’den Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı olmayı başarmıştır. Murat Köse 2014 ile 2015 senelerinde Amerika Birleşik Devletleri Chicago Illionis Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden “Şehir, Belediyecilik ve Kentsel Dönüşüm” alanında proje bazında araştırmalar yaparak kabul almış ve çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Yirmiden çok ülke ve onlarca şehri ziyaret eden Murat Köse belediyelerin şehir yaşamına katkısını, özel projeleri ve belediyelerin yürütmüş olduğu çalışmaları da yerlerinde ziyaret ederek inceleme fırsatı bulmuştur.

Eğitim alanında 1993 senesinde başlamış olduğu iş hayatına Yönetim Kurulu ve kurucu olarak farklı iki kolejde devam etmektedir. İngilizce bilen Murat Köse iki çocuk babasıdır ve evlidir. Şu an Ankara Mamak Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36