​​​​​​​Mamak Gezilecek Yerler, ​​​​​​​Mamak Nüfusu ve ​​​​​​​Mamak Posta Kodu

​​​​​​​Mamak ilçesi özellikleri, ​​​​​​​Mamak ilçesi yapısı, ​​​​​​​Mamak ilçesi kiraları ve ​​​​​​​Mamak hakkında merak edilenler.

Mamak 12.09.2020, 12:40
​​​​​​​Mamak Gezilecek Yerler, ​​​​​​​Mamak Nüfusu ve ​​​​​​​Mamak Posta Kodu

Mamak Gezilecek Yerler

Mamak Ankara’nın en yakın ilçelerinden biridir. Gezilecek ve görülecek birçok yeri vardır betondan kaçmak isteyen Ankara sakinlerinin uğrak yeridir. Bugün Ankara’nın en yeşil alanlarından biridir. Demirli bahçe, Elmadağ Kayak Merkezi, Hüseyin Gazi Tepesi, Hatip Çayı, Bayındır Deresi, Kıbrısköy Deresi, Seyyid Hüseyin Gazi Zaviyesi ve Türbesi ile Nenek Hatice Hatun Çeşmesi ve Kayaş Hacı Satılmış Ağa Çeşmesi gezilecek önemli alanlar ve kültürel miraslar arasındadır.

Mamak Halkı Nasıldır?

Mamak halkı oldukça sevecendir. Ancak şehir merkezine yakın konumda olduğu için ilçe halkı yoğun bir koşuşturmacadadır.

Mamak Tarihi

Ankara’nın tüm ilçeleri neredeyse ilk çağ uygarlıklarına ev sahipliği yapmış ve çeşitli kalıntılar günümüze kadar ulaşmıştır. Mamak da diğer ilçeler gibi farklı kalıntılarla tarihe ışık tutan bir alandır. Kuruluşu Ahiler zamanında kabul edilir. Osmanlılardan sonra Mamak ‘bölgenin meyve hanesi’ olarak kabul edilmektedir. Cumhuriyet tarihinde de Mamak ilk toplu taşıma araçlarının faaliyetlerine tanıklık eder. 1950’lerde Ankara’nın şehir planının tekrar gözden geçirilmesi ile beraber o devirdeki Başbakan Adnan Menderes çeşitli Büyükşehirlerin planlamasının yapılmasını belirtir.

Mamak İlçesinde Ne Alınır?

Mamak ilçesine gelenlerin birçoğu Ankara’ya yakın olmasından dolayı çeşitli süs eşyaları, danteller, Ankara’nın meşhur lezzetlerini tadarak meyve alabilirler.

Mamak Ankara Arası Kaç Kilometre?

Mamak Ankara merkezine yaklaşık olarak 6 kilometre mesafede yer almaktadır.

Mamak Yol Tarifi

Kırsal bir yerleşim olan Mamak’a gitmek isteyenler için yakın bir ilçe olduğundan alternatif çoktur. Özel araçlar, belediye otobüsleri, dolmuşlar ve Ankaray Hattı ile Mamak’a gitmek gayet kolaydır.

Mamak İlçesi Özellikleri

Mamak Ankara’ya bağlı bir ilçedir. Ankara’ya oldukça yakındır ve ulaşım ağı geniştir. Alternatif ulaşım yolları bulunmaktadır. Tarihi ve kültürel birçok farklı değeri içinde bulunduran Mamak’ta yeşil alanlar da dikkat çeker niteliktedir. Birçok kişi Mamak’a betondan kaçmak ve yeşillik görmek için gitmektedir.

Mamak Posta Kodu

Ankara Mamak Posta Kodu 06620 olarak belirlenmiştir.

Mamak Nüfusu Kaçtır?

Mamak nüfusu son sayımlara göre 665.978 olarak belirlenmiştir. Bu nüfusun 332.512’si erkek ve 333.466’sı da kadından oluşmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08