Kızılcahamam Gezilecek Yerler, Kızılcahamam Nüfusu ve Kızılcahamam Posta Kodu

Kızılcahamam ilçesi özellikleri, Kızılcahamam hakkında merak edilenler, Kızılcahamam tarihi ve Kızılcahamam yapısı.

Kızılcahamam 12.09.2020, 11:38 09.09.2020, 22:40
Kızılcahamam Gezilecek Yerler, Kızılcahamam Nüfusu ve Kızılcahamam Posta Kodu

Kızılcahamam Gezilecek Yerler

Kızılcahamam ormanları, suları ve kültürel mirası ile dikkat çekmeyi başaran ilçelerdendir. Paleolitik devirden kalan bulgulara rastlanmıştır. Alicin Manastırı, Başköy Kalesi, Abacı Peribacaları, Soğuksu Milli Parkı, Mahkeme Ağacın Köü, Pazar Köyü ve Oruç Gazi Türbesi görülmeye değer yerleridir. Ancak en önemlisi Kızılcahamam’ın termal sularının olmasıdır. Yıl içinde birçok yerli ve yabancı turist Kızılcahamam termal kaplıcasını ziyarete gelmekte ve sağlık problemleri için burayı tercih etmektedir.

Kızılcahamam Halkı Nasıldır?

Ankaralıların misafirperverliği ve yöresel lezzetleri tanıtımı meşhurdur.  Kızılcahamam halkı da yöresel yemekleri, el işi sanatlarını seven ve tanıtmaya çalışan sevecen ve cömert insanlardan oluşmaktadır.

Kızılcahamam Tarihi

İlçenin tarihi ilk çağlara kadar uzanırken Hitiler, Frigleri Lidyalılar, Persler, Galatlar, Roma, Bizans ve sonrasında da Türklerin hakimiyeti altına girmiştir. Tarihi yapıları ile meşhurdur. Ancak en çok bilinen şey ise ilçedeki termal sulardır. Yer altı bakımından oldukça zengindir ve ormanlık alanları da daha fazladır. Bu yönüyle diğer ilçelerden en fazla yağış alan ilçe olarak bilinmektedir.

Kızılcahamam İlçesinde Ne Alınır?

Kızılcahamam yöresel sanatlarıyla göz dolduran bir ilçedir. Dantel, örgü, kıyafet ve el işi ile hediyelik eşya ve süs eşyası bulmak mümkün olmaktadır. ayrıca Kızılcahamam Kültür Sanat ve Su Festivali’nde açılan sergilerden hatıra birkaç farklı şey almak da mümkündür.

Kızılcahamam Ankara Arası Kaç Kilometre?

Ankara Kızılcahamam arası yaklaşık olarak 80 kilometredir.

Kızılcahamam Yol Tarifi

Kızılcahamam’a gitmek için Ankara’dan çıkıp İstanbul yolundayken Sincan Kavşağı ile Hipodrom geçildikten sonra Kazan-İstanbul güzergahı takip edilmelidir. Kazan ilçesinden geçerken Kurtboğazı Baraj Gölünün eşsiz manzarası için mola verilirse varış süresi uzayabilir. Kızılcahamam’a varmadan önce E-5 karayolunu geçmek gerekir. Yoldan sonra tepeden inerek sağa sapmak gerekiyor. Ardından ilçe merkezi karşıda görülür.

Kızılcahamam İlçesi Özellikleri

Çeşitli festivaller, yöresel yemekler, tarihi yapılar ve en önemlisi de termal kaplıcaları sayesinde Ankara’nın Türkiye çapında en çok tanınan ilçelerinden biridir. Termal kaplıcalarına yıl içinde yerli ve yabancı birçok turist akın etmekte ve kaplıcalar sayesinde oldukça güzel tesisler ziyaretçilerin hizmetine açılmaktadır.

Kızılcahamam Posta Kodu

Kızılcahamam Posta Kodu 06890 olarak belirlenmiştir.

Kızılcahamam Nüfusu Kaçtır?

Kızılcahamam nüfusu son sayıma göre 28.350 olarak belirlenmiştir. İlçede 14.384 erkek ve 13.966 kadın yaşamaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11