Kedi Yatağı Nasıl Olmalıdır?

Kediler her yerde yatabilirler. Yeter ki uykuları gelsin. Ancak bazı yerleri kendilerine ait hissedip orada daha rahat ederler.

Kedi 26.08.2020, 12:56
Kedi Yatağı Nasıl Olmalıdır?

Kediler en çok uyuyan canlılardandır.  Kediyi özel bir yatak bulunmuyorsa kanepe,  sahibinin yatağı ya da farklı bir alan içinde uyur.  Bu durumun önüne geçmek ve kediye rahat bir uyku sağlamak için yatak almak gerekmektedir.  Kedi yatağı seçilirken dikkat edilmesi gereken belirli durumlar vardır.  Kedinin hoşuna gitmeyen bir yatakta içildiğinde kedi kendi alışkanlığını değiştirmeyecektir.

Genel olarak yatağın malzemesi,  boyutu ve şekli iyi ayarlanmalıdır.  Bazı kedi yatakları ısıtmalı şekilde olabilir.  Diğer bir detay ise yerleştirilmesi olmaktadır.  Kedi yapılan seçilirken dikkat edilmesi gereken üç farklı ana başlık bulunur.  Bu başlıklar yatağın malzemesi,  evin içerisindeki konumu ve boyutudur.  Bu önemli başlıklar göz önünde bulundurularak en ideal kedi yatağa seçilmesi kolay olacaktır.

Kedi Yatağının Malzemesinin Önemi

Kedi yatağı seçilirken doğal kumaşlara yönelmek kedinin rahat bir yatağa sahip olmasını sağlayacaktır.  Dolayısıyla yün,  tüy ve pamuk gibi doğal kumaşlar tercih edilmelidir.  Kedinin rahat etmesinin yanında bir de kedi yatağının yıkanabilir özellikte olması büyük önem taşır.  Kedilerin yatağının içerisinde tüy,  pire ya da bakteri bulunur.  Dolayısıyla düzenli olarak belirli aralıklarda yıkanması gerekir. 

Kedi yatağı seçerken çamaşır makinesinde yıkanabilir özellikte olması önemlidir.  Ayrıca bazı kedi yataklarında süs olarak boncuk bulunmaktadır.  Bu boncuklar kediler için büyük bir tehlike yaratabilir.  Meraklı ile yaramaz olan bu canlılar boncukları gevşeterek yerinden çıkarır,  yutabilir  ve çeşitli sorunlar baş gösterebilir.  Dolayısıyla sade ve kedinin sağlığına zarar vermeyecek tür de yatak seçimi önemlidir.

Kedi Yatağının Boyu

Kedinin içerisine sığmayacağı bir yatağa almak parayı çöpe atmak demektir.  Dolayısıyla kedi için uygun boyutlarda yatak almak doğru olacaktır.  Kedinin başından kuyruğuna kadar boyu metre yardımıyla ölçülmelidir.   Bulunan sonuca yaklaşık olarak 5 ile 10 santim arasında bir fark eklenmelidir.  Dairesel biçime sahip olan yatak ideal seçim olacaktır.  Ayrıca bazı kedi ırkları hatta büyük bir çoğunluğu kapalı alanlara girip uyutmaktan hoşlanırlar.  Dolayısıyla kapalı bir kedi yatağı almak doğru bir seçim olabilir.

Kedi Yatağının Konumu

Kediler evlerde belirli alanlarda uyumaktan hoşlanır.  Kedinin gün boyunca mobilyaları işgal etmesinden hoşlanmayanlar için en iyi konumu seçmesi önemlidir.  Bu da sıcak ortamları tercih etmekle olur.  Güneş ışığının yoğun bir şekilde alındığı pencere ya da cam kenarları yataklar için uygun olabilir.

Kediler etraflarını incelemeye ve camdan bakmaya meraklı olan canlılar olduğu için açık bir çerçeveye sahip olan bir cam kenarı mantıklı bir seçim olacaktır.  Ayrıca kedi yatağının konulduğu yer aynı şekilde kedinin canı için önemlidir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:47
Öğle 13:01
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:24