​​​​​​​Kalecik Gezilecek Yerler, ​​​​​​​Kalecik Nüfusu ve ​​​​​​​Kalecik Posta Kodu

​​​​​​​Kalecikilçesi özellikleri, ​​​​​​​Kalecik hakkında merak edilenler, ​​​​​​​Kalecik tarihi ve ​​​​​​​Kalecik ilçesi özellikleri.

Kalecik 11.09.2020, 13:32
​​​​​​​Kalecik Gezilecek Yerler, ​​​​​​​Kalecik Nüfusu ve ​​​​​​​Kalecik Posta Kodu

Kalecik Gezilecek Yerler

Kalecik’te gezilebilecek yerler tarihi alanlardır. Kalecik Kalesi, Kızılırmak Köprüsü, Tabakhane Camisi, Büyük (Hasbey) Cami, Şehsuvar Camisi ve Kazancıbaba Türbesi önemli tarihi alanlardandır. Kalecik ayrıca yöresel lezzetleri ile de tanınmaktadır.

Kalecik Halkı Nasıldır?

Kalecik halkı Ankara’nın bütün halkı gibi yine sıcak ve misafirperverdir. İnsanlara değer veren ve insanlar için çaba gösteren bir yardımseverliği vardır. Halk gelen turistlere yardımcı olmakta ve bağrına basmaktadır.

Kalecik Tarihi

Romalılar döneminde kızına çeyiz olarak Bursa Tekfuru Kalecik Kalesini yaptırır. Evliya Çelebi de Seyahatnamesinde ilçenin kale çevresine serpiştirilen küçük kasaba olduğunu ve kalenin sonuna –cik eki eklenerek ‘Kalecik’ olması gerektiğinden söz etmektedir. Tüm Ankara gibi burası da çeşitli medeniyetlere kucak açmıştır. Selçuklu ve Osmanlı’dan sonra Türk Kurtuluş Savaşı’nda da nokta hizmeti vermiştir. Atatürk 1925 senesinde bölgeyi ziyaret etmiştir. Atatürk’ün ziyareti ile de yine ilçenin gidişatı değişmiştir.

Kalecik İlçesinde Ne Alınır?

Kalecik ayvası meşhurdur. Dut, kavun, armut ve karpuz da tadılması gereken yiyeceklerdendir. Satın almak isteyenler mutlaka Kalecik ekmeği ve Kasnak böreği satın almalıdır. Ayrıca yöresel lezzetlerini sarmalık dolma, bamya yemeği, çemen yemeği ve güveç tadılması da önerilmektedir.

Kalecik Ankara Arası Kaç Kilometre?

Ankara’ya 65 kilometre uzaklıktadır.

Kalecik Yol Tarifi

Ankara’ya pek de yakın olmayan Kalecik’e gitmek için Ankara’ya ulaşmak gerekmektedir. Ankara Çankırı yolu üzerinde değil de bu yola 5 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Farklı illerden de gitmek için çeşitli alternatif yollar da bulunur.

Kalecik İlçesi Özellikleri

İlçenin güneyinden Kızılırmak geçmektedir. Batısında da İdris Dağı bulunur. İlçenin geçim kaynağı hayvancılık, tarım ve ticarete dayalıdır. Üzümü ünlüdür. Yıl içerisinde festival zamanları çok hareketli olmaktadır. Kalecik güzel ve boş bir günün değerlendirilebileceği alanlardandır. Yörenin gezilmesi için festival zamanına denk getirilmesi genellikle önerilse de tenha zamanlarda gezilmesi de gerekir. Her sene üzüm festivalinde farklı adetler de görülmektedir.

Kalecik Posta Kodu

Kalecik Posta Kodu 06870 olarak belirlenmiştir.

Kalecik Nüfusu Kaçtır?

Kalecik nüfusu 13.234 olarak sayılmıştır. Nüfusun 6992’si erkek ve 6312 kadından oluştuğu belirlenmiştir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03