Kahramankazan Gezilecek Yerler, Kahramankazan Nüfusu ve Kahramankazan Posta Kodu
Kahramankazan ilçesi özellikleri, Kahramankazan yapısı, Kahramankazan tarihi ve Kahramankazan hakkında merak edilenler.
Kahramankazan Gezilecek Yerler
Kazan’a yolu düşenlerin mutlaka görmesi gereken yerler bulunmaktadır. Tarihi ile Türklere ışık tutan Kazan’da kazı çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Gezilecek yerler arasında Bitik Höyük, Asarkaya, Akıncı Ovası ve Beşpınar Çeşmesi bulunmaktadır.
Çeşmenin Roma döneminden kaldığı bilinmektedir. Akıncı Ovası da tarihi süreçlerden insanların yerleşim yeri olarak kullanılmış olup eski adı Mürted’tir. Mürted; Yıldırım Beyazıt Ankara Savaşı sırasında kendisine ihanet eden Timur’a karşı söylediği için yöreye verilmiştir ve dinden çıkmış anlamı taşımaktadır. Günümüzde de bu ova Akıncı Ovası olarak bilinmektedir.
Kahramankazan Halkı Nasıldır?
Kazan halkı Ankara’ya yakın olduğu için daha fazla imkana sahiptir ve ilçeden merkeze kolaylıkla geçebilirler. Diğer ufak ilçelerden farklı olarak hayat burada daha koşuşturmalı geçmekte ve biraz daha mesafeli duruşlar sergilenmektedir.
Kahramankazan Tarihi
1127 yılında Türk egemenliğine girmiştir. Kazan bölgesindeki ilk yazılı kayıtlar Osmanlı döneminde 1463’te bırakılmıştır. Bölgenin adı Mürted Ovası olarak geçmektedir. Yörenin adının kaynağı ise 1402 Ankara Savaşı sonrasında Osmanlı Ordusu çekildiğinde ağırlık ile kazanları orada bırakmıştır.
Dolayısıyla bölgeye “Kazan” adı verilmiştir. Savaş esnasında burası Osmanlı ordusunun aş evi olarak kullanılmıştır. Kazan tarihte önemli bir rol oynamış ve asker erzaklarının bir kısmı buradan karşılanmıştır. Kazan; 1971 yılında Belediye, 1987 senesinde de İlçe olmuştur.
Ayrıca 15 Temmuz askeri darbe girişiminde ilçenin göstermiş olduğu kahramanlıktan ve ilçede bir gecede 9 kişinin şehit edilmesi üzerine 25 Ekim 2016’da kanunla “Kahramankazan” olarak adı değiştirilmiştir.
Kahramankazan İlçesinde Ne Alınır?
Kazan’ın meşhur yemekleri bulunmaktadır. Kazan kavurması, tarhana çorbası, corkalak, katı haside, kapama sızgıç, bandırma gibi yöresel yemekleri tatmadan dönmemek gerekmektedir. Kahramankazan’a gitmek isteyenlerin “Kavun Festivali”ne katılması önerilmektedir.
Kahramankazan Ankara Arası Kaç Kilometre?
Ankara ile merkezine olan mesafe 45 kilometredir.
Kahramankazan Yol Tarifi
Ankara İstanbul devlet karayolu üzerinden yol olması sebebiyle Kazan’a ulaşım sorunu yoktur. Ankara’ya 20 dakikalık bir mesafededir ve Ankara Büyükşehir Belediye Otobüsleri ile Kazan Belediyesi Otobüsleriyle ulaşım sağlanabilmektedir.
Kahramankazan İlçesi Özellikleri
Kazan Ankara’ya yakın olduğundan dolayı çeşitli sanayi kuruluşu buraya gelmiştir. Şeker pancarı, buğday ve kavun üretilmektedir. Et kombinası vardır ve buradan ilçenin et ihtiyacı karşılanmaktadır. Her sene yaz dönemlerinde bölgede Kavun Festivali düzenlenmektedir.
Kahramankazan Posta Kodu
Kahramankazan Posta Kodu 06980 olarak belirlenmiştir.
Kahramankazan Nüfusu Kaçtır?
İlçenin nüfusu 51.764’tür. 26.600 erkek ve 25.164 kadın bulunmaktadır.