Yüz şekline göre saç modeli nasıl olmalı? Yüzünüz uzunsa katlı kesimler, yüzünüz yuvarlaksa...

Kadınlar saç kesimi ile stiline karar verirken yüz şekline göre hangi modelin yakışacağını, uyum sağlayacağını merak etmektedir.

Gündem 15.04.2021, 15:15 İrem Durak
Yüz şekline göre saç modeli nasıl olmalı? Yüzünüz uzunsa katlı kesimler, yüzünüz yuvarlaksa...

Yüz şekline göre saç modeli nasıl olmalı? Yüzünüz uzunsa katlı kesimler, yüzünüz yuvarlaksa...

Kadınlar saç kesimi ile stiline karar verirken yüz şekline göre hangi modelin yakışacağını, uyum sağlayacağını merak etmektedir. Aslında net bir şekilde durumu özetlemek gerekirse herhangi bir yüz şekli için hangi saç modeli uygun sorusuna kurallar çerçevesinde cevap verilir. Ama herkes istediği saç modelini yüz şekline bağlı olmaksızın kestirebilir. Yine de merak edenler için yüz şekline göre saç modeli nasıl olmalı? Yüzünüz uzunsa katlı kesimler, yüzünüz yuvarlaksa...

Saça şekil verildiğinde yüz hatlarını değerlendirmek çok önemlidir. Yuvarlak yüze sahip olan kişiler ön tarafı katlı, küt kesimleri değerlendirebilirler. Uzun yüz hatları bulunanlar için ise dalgalı uzun saçlar ya da katlı kesimler ideal olarak belirtilir. Üçgen yüzler için de durum biraz daha farklı olmaktadır. Geniş bir alın bulunuyorsa perçem bırakılması alnı biraz daha küçültüp yüze hoş bir hava katar. Katlı ya da küt kesimler ile birlikte yüz, ideal bir görünüme kavuşabilmektedir. Oval bir yüzü bulunan insanlar ise diledikleri her saç modelini kullanma özgürlüğüne sahiplerdir.

Yüz Şeklinize Göre Saçlarınız Nasıl Olmalı?

Yüz şeklini uyum gösteren birçok saç modeli bulunduğu için nereden konuya girileceğini kestirmek oldukça zor. Yüz şekliniz için mükemmel bir saç kesimi bulabilmenin temel kuralı, en iyi özelliklerinizi vurgulayabilmektir.

Kalp şeklinde yüz: Gözleriniz ile elmacık kemiklerinize vurgu yapmak istiyorsanız hacimli saç kesimi ile dikkat çekebilmeniz mümkün.

Uzun yüz: Saçlarınız ne kadar uzunsa, yüzünüz de bir o kadar uzun görünecektir. Daha kısa saç stilleri ya da bol hacimli olanlar genel olarak en iyisidir. Kaküller de harika durabilmektedir. Uzun yüzler için dalgalı uzun saçlar ya da katlı kesimler ideal olmaktadır.

Oval Yüz: Hemen hemen bütün saç modelleri bu yüz şeklini güzelleştirir. Sizin saçlarınız daha uzunsa, uzun yüzler için bazı önerileri uygulamakta fayda var. Saç dokunuz için iyi bir stil bulabilmeniz muhtemel olarak daha önemlidir.

Yuvarlak Yüz: Çenenizin alt kısmında saç kesimleri iyi olabilir. Kıvırcık ya da dalgalı saçınız bulunuyorsa çok kısaltmak yanak bölgesi için daha fazla genişlik oluşturabilir. Fakat üst tarafta hacim katmış olan kısa stiller yüzünüzü uzatabilmektedir.

Kare Yüz: Güçlü ve köşeli bir yapısı olan çene ile oynamak isteyebilirsiniz. Bukleler ya da dalgalı uçlar sizler için harika olabilir.

Kendinizi En İyi Hissettiren Saç Modelini Seçin

Saç stilleri ile yüz şekilleriyle alakalı olarak okumuş olduğunuz yazıları gördüğünüzde, kurallara boğulmuş şekilde hissedebilirsiniz. Bunlar saç kesimlerini gururlandırabilmek adına kurallar olsa bile, gerçekten yalnızca önerilerdir. Muhteşem görünmenin sırrı ciddi olarak kişinin tavrında yatmakta. Yapmak isteyeceğiniz son şey, kendinizi olmak istediğiniz gibi hissetmenize sebep olacak bir saç stilini seçmek… Kurallar bazen sadece konulsun diye varlar; uymak zorunda değilsiniz..

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12