Vatandaşın sabrı taştı: Mehmet Ceyhan tutuklansın

Mason uzantısı Rotary Kulübü'nden almış olduğu ödülü gururlu bir şekilde paylaşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs süreci içerisinde yaptığı çelişkili açıklamalarından ötürü kamuoyunun tepkisi çekmişti.

Gündem 07.05.2021, 15:24 İrem Durak
Vatandaşın sabrı taştı: Mehmet Ceyhan tutuklansın

Vatandaşın sabrı taştı: Mehmet Ceyhan tutuklansın

Mason uzantısı Rotary Kulübü'nden almış olduğu ödülü gururlu bir şekilde paylaşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs süreci içerisinde yaptığı çelişkili açıklamalarından ötürü kamuoyunun tepkisi çekmişti. Sosyal medyada bugün, 'Mehmet Ceyhan tutuklansın' çağrısı geldi. Artık Vatandaşın sabrı taştı: Mehmet Ceyhan tutuklansın konusu viral oldu.

Pandemi ile mücadele süreci içerisinde önce kendisini Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi olarak tanıttı. Aradan bir süre sonra geri adım atarak, "Ben Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi değilim. Açıklamalarım Sağlık Bakanlığı'nı bağlamaz." Şeklinde konuştu. Sürecin en başında 'Maske koruyucu değil' ifadesine yer vermiş ve birkaç ay sonra ise "Maskesiz sokağa çıkanlar cezalandırılmalı." diyebilecek kadar yön değiştirmişti. Son olarak da aylarca yapmış olduğu 'tam kapanma' çağrısı uygulamaya girdiğinde de 'Tam kapanma böyle olmaz' şeklinde konuşmuştu. Vatandaşların, sürekli birbiri ile çelişkili olan ifadeler kullanarak kamuoyunun kafasını karıştırmaya başlayan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a tahammülü kalmadı.

'Mehmet Ceyhan Tutuklansın'

Sosyal medya kullanıcıları tarafından 'Mehmet Ceyhan Tutuklansın' hashtagh'i ile on binlerce paylaşım geldi. Sözcü yazarı Soner Yalçın bile kendisine tepki göstermişti!

Sözcü yazarı Soner Yalçın da, çelişkili açıklamalarından ötürü ile Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a şu tepkiyi vermişti:

" 'Bilim' sözcüğünü ağzından düşürmeyen tıp insanlarının, hiç kuşku duymayan kendinden emin olma hali beni hep şaşırtıyor. Prof. Ceyhan pandemide bunun prototipi oldu! Bu kadar mı toplumsal belleği zayıf/ hafızasız toplum olduk?"

Yorumlar (2)
Nadide 3 yıl önce
Korkutunca insanlar maskesiz içiçe bir araya gelmekten korkmuyor. korkulmazsa ne olur ben bilmiyorum.
Nadide 3 yıl önce
Maske korumaz diye açıklama yapıp önceleri sonra tersini söyleyen Dünya Sağlık Örgütü idi. Dünya Sağlık Örgütünün aksine bir söylem mi beklemeliydik hocadan. Haksızlık olmaz mı.
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14