Türk Takımı Dünya Şampiyonu Oldu!

ZAV 100 İnternet Bilgisayar Klavye Şampiyonası’nda Türk Takımı Dünya Şampiyonası’nda 4 madalya kazanarak dünya şampiyonu olmayı başardı. 7. Sınıf öğrencisi olan Nisan Maya Tunçoğlu da kendi kategorisinde dünya şampiyonu olup şampiyonadaki en büyük başarıyı elde etmiş oldu.

Gündem 26.11.2020, 17:30 İrem Durak
Türk Takımı Dünya Şampiyonu Oldu!

Türk Takımı Dünya Şampiyonu Oldu!

ZAV 100 İnternet Bilgisayar Klavye Şampiyonası’nda Türk Takımı Dünya Şampiyonası’nda 4 madalya kazanarak dünya şampiyonu olmayı başardı. 7. Sınıf öğrencisi olan Nisan Maya Tunçoğlu da kendi kategorisinde dünya şampiyonu olup şampiyonadaki en büyük başarıyı elde etmiş oldu.

Afyonkarahisar’da Sandıklı ilçesinde 7. Sınıf öğrencisi Nisan Maya Tunçoğlu Birleşmiş Milletler’e bağlı olan Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu’nun (INTERSTENO) Çekya Temsilciliği’nce düzenlenen ZAV 100 İnternet Bilgisayar Klavye Şampiyonası’nda “0-12 Yaş Küçükler Kategorisinde” dünya klavye şampiyonu oldu. 21 ile 24 Kasım tarihleri arasında yapılan ZAV 100 İnternet Bilgisayar Klavye Şampiyonası’nda Türk milli takımı toplamda 4 madalya kazandı. Nisan Maya Tunçoğlu dakikada 699 vuruş yaparak kendi kategorisinde dünya şampiyonu olmayı başardı. Şampiyonada da Türkiye adına en büyük başarıyı elde etti.

14 Nisan ile 1 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Klavye Şampiyonası’nda da dünya rekoru kırdığını belirten Tunçoğlu, son başarısı ile ilgili olarak da “Çekya’da düzenlenen yarışmada toplamda 12 madalyadan 4’ünü ülkemiz kazandı ve takım olarak şampiyon olduk. Takım olarak almış olduğumuz şampiyonluk ve ülkemizin adını dünyaya duyurmak çok gurur verici. Bu yarışmada da dünya birinciliği elde ettim ve başarıyı kimseye kaptırmak istemiyorum.” Dedi.

Derslerinden geriye kalan zamanlarında klavye pratiği yapan Tunçoğlu “Pandemi sürecini iyi değerlendirdim okul derslerimi uzaktan takip ettim ve kalan zamanlarımda da gün içinde en az 1 saat klavye çalışması yaptım. Bu çalışmalarımı hem ana dilimde hem de ayrı 15 dilde gerçekleştirdim. Arkadaşlarıma edebileceğim tavsiyem bu süreçte derslerinizi iyi takip ederek kalan zamanlarını iyi değerlendirsinler. Hangi konuda yetenekleri var ise üzerine gitsinler ve çalışmaya devam etsinler.” Dedi.

10 Parmak Klavye Kullanmak

Bilgisayar kullanabilmenin en büyük artılarından biri de hızlı bir şekilde işlemlerimizi gerçekleştirmek oluyor. Bunların içinde de klavye kullanımı en önemli yere sahip. Hem hızlı bir şekilde klavye kullanabilmek hem de derdimizi en iyi şekilde çözmek için büyük bir ihtiyaç haline gelmiş durumda. Durum böyle olunca da zaman içinde 10 parmak klavye ile hızlı klavye teknikleri ile egzersizleri hazırlanıyor. Bu egzersizler insanların klavyeyi hızlı kullanmasını sağlarken kesinlikle yapılması gereken hareketlerden oluşuyor.

Teknik olarak 10 parmak klavye en hızlı yazı yazmayı sağlıyor. Özellikle de liselerde daktilografi derslerinde 10 parmak klavye dersi verildiğinde insanlar zaman içinde daha hızlı yazı yazabilir hale gelmişti. Önceleri daktilolar kullanıldığı için hızlı yazmak güç hale gelebiliyordu. Daktilo olmadan yazıların geri dönüşü olmuyordu ve tuşa bastıktan sonra tuş sıkışabiliyordu. Bu sıkışma durumunu ortadan kaldırabilmek adına yıllar içinde yeni harf dizilimi yapıldı ve en fazla kullanılan harfler uzak bölgelere yerleştirildi ki daktiloda yazı yazarken harfler takılmasın. Sonrasında da Türkçe içinde en sık kullanılan harfler yan yana geldi ve F klavye ortaya çıktı. Bugün birçok kurumda F klavye kullanımı ile Q  klavye kullanımı birlikte sağlanıyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12