Şeyma'yı ölüme götüren 'uygunsuz' videodaki kişi başkası çıktı

Ankara Çubukta sosyal medyada uygunsuz fotoğrafları olduğu gerekçesiyle öldürülen 18 yaşındaki Şeyma Yıldızın o görüntülerdeki kişi olmadığı ortaya çıktı.

Gündem 05.06.2020, 19:12 25.10.2020, 10:12
Şeyma'yı ölüme götüren 'uygunsuz' videodaki kişi başkası çıktı

 6 Şubat 2020'de dershane çıkışında aracıyla aldığı öz kızı Şeyma Yıldız’ı, Çubuk Kargın Mahallesi'nde tabancayla ateş ederek, öldüren baba Harun Yıldız bir süre sonra polisi arayarak teslim olmuştu.  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma ile hazırlanan iddianameye göre  sanık Harun Yıldız için, 'alt soydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmiş, bu talep Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti. 

İddianamede yer alan Harun Yıldızın ifadesine göre, internette izlediği bir videoda kızına benzettiği uygunsuz görüntüler karşısında deliye dönen Harun Yıldız, alkol alarak kızının dershanesinin önüne kızını almaya gitti. Kızını aldıktan sonra sana bunu kim yaptırdı diye sordu. Kızı şeyma suçlamaları reddederek ağlamaya başlayınca öfkesi şiddetlenen Harun Yıldız, arabada bulunan tabanca ile kızı Şeyma Yıldızı vurarak öldürdü. 

Harun Yıldız'ın ifadesi şu şekilde:

"Kızıma ısrarla bunu kendisine kimin yaptığını sordum. Bana 'ben böyle bir şey yapmadım' dedi. Ancak kafasını önüne eğerek ağlamaya başladı ve 'baba sus, baba sus' diyerek karşılık verdi. Bunun üzerine kendimi kaybettim. Araçta bulunan tabancayla kızıma ateş ettim"

İddianamede ayrıca baba ve kızın telefonlarını ve internet videolarının incelemeye alındığı, ancak Şeymaya ait uygunsuz bir video bulunmadığı belirtildi.  Şeyma Yıldız’a ait telefonda yapılan ayrıntılı incelemede hiçbir şekilde başkasından gelen ya da başkasına gönderilen uygunsuz video ve fotoğraf bulunmadığı polis kriminal raporuna göre belirtildi. Yine baba Harun Yıldız tarafından polise verdiği ifadede  yer alan 'kuzenine ve arkadaşına yardımcı olan Şeyma' başlığıyla internette yaptığı aramada kızına ait video çıktığı iddiasıyla ilgili de yapılan inceleme ve araştırma sonucunda, söz konusu videoda yer alan kişinin Şeyma Yıldız olmadığı ve hiçbir şekilde ona benzemediğinin tespit edildiği kaydedildi. Ayrıca otopsi raporunda Şeyma Yıldız’ın vücudunda 9 adet mermi girişi tespit edildiği bildirildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12