Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır? E-Devlet Seyahat İzin Belgesi Alma İşlemleri!

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle büyük şehirlere giriş çıkışkarın kapatılması ve mazereti olmayan vatandaşların seyahat edilmesinin ardından bir çok mazeretli vatandaş izin belgesi çıkarmaya akın etti. Peki seyahat belgesi nasıl çıkarılır?

Gündem 02.05.2020, 13:30 02.05.2020, 13:45
Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır? E-Devlet Seyahat İzin Belgesi Alma İşlemleri!

Koronavirüsün yayılımını engellemek için tedbirleri sıkılaştıran İçişleri Başkanlığı büyükşehirlere giriş çıkışı kapatmış, bu sayede virüsün yayılım hızını düşürmeyi planlamıştı. Ancak alınan bu karardan mazereti olan vatandaşlara ayrıcalık tanınacağının belirtilmesi üzerine bir çok vatandaş madur olmamak için seyahat belgesi çıkarıyor. 

Mazereti olan vatandaşların şehirlerarası yolculuk yapabilmesi için  ikamet ettikleri ilçedeki kaymakamlığa giderek seyahat izin belgesinin çıktısını alıp doldurmaları, daha sonra bağlı olunan mahalledeki en yakın karakola giderek izin belgesini onaylatmaları gerekiyor.

Bunun daha kolay yolu olan e-devetten izin belgesi çıkarmak için şu yollar izlenmeli:

1. E-Devlet'e girin. 

2. Başvurunuzu yapın ve gerekli gerekçenizi belirtin.

3. Seyahat İzin Kurulu’na iletilecek ve Kurul tarafından değerlendirilmeye alınacak. 

4. Seyahat İzin Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrasında başvuru sahiplerine “Başvurunuz kabul edilmiştir” veya “Başvurunuz ret edilmiştir” şeklinde kısa mesaj ile bilgi verilecek. Bu yüzden E-Devlet’teki telefon numaranızın güncel olduğundan emin olun. 

5. Başvurusu kabul edilen kişiler; otogar ve havalanlarında oluşturulan Başvuru Masalarından T.C. kimlik numarasını ve belgesini göstererek seyahat edebilecek

Seyahat izin belgesi nereden alınır seyahat izin formu doldurma ...

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "Koronavirüs Tedbirleri" kapsamında "Uçak/ Otobüs" seferleri ile ilgili yeni bir genelge daha gönderdi. Buna göre, havayolu ile düzenlenecek uçuşlarda da yolcular "Seyahat İzin Belgesi" olmadan seyahat edemeyecek. Şehir dışına otobüs ile çıkmak için izin belgesi doldurarak en yakın kaymakamlık yada valiliğe giderek seyahat izin belgesini emniyet birimine havale ettikten sonra karakola giderek alabileceksiniz. İkametgahınız eğer başka bir ilde ise ve otobüs ile yolculuk yapmak istiyorsanız öncelikle nüfus müdürlüğünden ikametgah belgesi ya da e devlet üzerinden online sistemden ikametgah belgesinin çıktısını alarak seyahat izni alabilirsiniz. Eğer yanınızda/aracınızda 65 yaş ve üzeri bir kişi var ise mutlaka o kişiye ait 65 yaş üstü seyahat belgesi gereklidir

ÖZEL ARAÇLAR DA YASAĞA DAHİL

Şehirler arası yolculuklarda özel araç kullanan kişiler diğer tüm araçlarda olduğu gibi şehre giriş ve çıkışlarında denetime tabi tutulacak. Zonguldak da dahil olmak üzere 30 büyükşehirde ise şehirlere giriş ve çıkışlar 4 Nisan saat 00:00 itibariyle yasaklandı.
 

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59