Ramazan’da Hafta Sonu Marketler Açık Mı?

Covid: Erdoğan yeni getirilen kısıtlamaları duyurdu, yüksek riskli kategoride yer alan toplam 58 ilde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması getirilecek

Gündem 03.04.2021, 16:37 İrem Durak
Ramazan’da Hafta Sonu Marketler Açık Mı?

Ramazan’da Hafta Sonu Marketler Açık Mı?

Covid: Erdoğan yeni getirilen kısıtlamaları duyurdu, yüksek riskli kategoride yer alan toplam 58 ilde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması getirilecek. Peki Ramazan’da hafta sonu marketler açık mı?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, koronavirüs salgınına karşı yeni önlemler almaya karar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısından sonra gerçekleştirdiği basın toplantısı ile birlikte kararları duyurdu.

Çok yüksek riskli olacak şekilde belirlenen bir de risk haritasında kırmızı renk ile gösterilen şehirlerin sayısının 58'e yükseldiğini ifade eden Erdoğan, bu şehirlerin nüfusun yüzde 80'ini oluşturmuş olduklarını, Ramazan ayında da "fedakarlık yapmak gerekeceğini" ifade etti.

Erdoğan'ın açıkladığı kararlara göre,

Türkiye'nin bütününde sokağa çıkma yasakları akşam 21.00 ile sabah 05.00 olarak haftanın her gününde devam edecek.

Kırmızı kategoride yer alan (çok yüksek riskli) şehirlerimizde yalnızca Pazar günü uygulanmakta olan sokağa çıkma sınırlaması bundan sonra Cumartesi ve Pazar günü olarak devam edecek.

Turuncu kategoride yer alan (yüksek riskli) şehirlerimizde Cumartesi 21.00 ile Pazartesi 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulaması sürdürülecek.

Ramazan ayı boyunca bütün Türkiye'de hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması gerçekleştirilecek.

Lokanta ve kafeler

Lokanta ile kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmadan bütün Türkiye'de yüzde 50 kapasite ile belirlenen kurallara uygun bir şekilde çalışabilecek. Yalnızca Ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ile kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servis ile sınırlı hale getirilecek.

Erdoğan, "Nisan ile Mayıs aylarında normalleşme ile ücretsiz izin uygulaması bağlamında sigorta primi desteklerinden yararlanamayan lokanta ile kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenmekte olacak, ayrıca bu vatandaşlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme gerçekleştireceğiz." dedi.

Yorumlar (1)
Samet 3 yıl önce
Hafta sonu cumartesi pazar ramazan ayında marketler kapalı olacakmi
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12