PTT ve noterler açık mı, çalışıyor mu? Tam kapanma sokağa çıkma yasağında Noter ve PTT kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Tam kapanma süreci içerisinde PTT ve noter çalışma saatleri bir kez daha düzenlendi.

Gündem 03.05.2021, 13:45 İrem Durak
PTT ve noterler açık mı, çalışıyor mu? Tam kapanma sokağa çıkma yasağında Noter ve PTT kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

PTT ve noterler açık mı, çalışıyor mu? Tam kapanma sokağa çıkma yasağında Noter ve PTT kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Tam kapanma süreci içerisinde PTT ve noter çalışma saatleri bir kez daha düzenlendi. Hafta içi hafta sonu kesintisiz bir şekilde süren sokağa çıkma yasağında Noter ve PTT açık olacak mı, çalışıyor mu, kaça kadar açık sorularına cevaplar aranıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle vakalardaki artış hızını kontrol altına alabilmek adına birçok işletme faaliyetlerine ara vermek durumunda kalırken bankalar, PTT, noter şeklindeki kurumlar hizmet vermeye devam edecek. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan yerler duyuruldu. Peki; PTT ve noterler açık mı, çalışıyor mu? Tam kapanma sokağa çıkma yasağında Noter ve PTT kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

PTT ve noter çalışma saatleri sabah saatlerinden itibaren milyonların gündemine gelmeye devam ediyor. Mektup, kargo, kart gönderimi yapılırken sık bir şekilde kullandığımız kurumlardan biri olan Posta ve Telgraf Teşkilatı çalışma durumları sokağa çıkma yasağında farklılık gösterdi. Öte yandan devlet kurumlarında meydana gelecek olan işlemler için belgelerin onaylanmasını sağlayacak olan noterlerin çalışma saatleri birçok vatandaş tarafından sorgulanmaya devam ediyor. PTT ve noterler açık mı, çalışıyor mu? Tam kapanma sokağa çıkma yasağında Noter ve PTT kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

PTT ve noterler açık mı?

Corona virüsü sebebiyle PTT ve noterlerin çalışma saatlerinde düzenlemeye gidilirken bu kurumların açık olacağı bilinmekte. Noterler, Kargolar ile PTT şubeleri, aynı düzende çalışmaya devam edecek.

PTT kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor, kaça kadar açık?

Tam kapanma sürecinde yapılan açıklamaya göre PTT şubeleri bu süreç içerisinde 10.00-16.00 saatleri arasında faaliyetlerini sürdürmeye devam edecekler.

Noterler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor ve kaça kadar açık?

Noterler 10.00-16.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek.

Tam kapanma sokağa çıkma yasağında noter ve PTT açık mı, saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, yeni tür corona virüsü (Covid-19) önlemleri kapsamında yapılacak olan tam kapanma sürecin içerisinde, hizmete yetecek kadar noterin açık olacağını belirtti. Cin, gerçekleştirdiği açıklamada, "Kapanma dönemi içerisinde sınırlı sayıda olmak üzere hizmete yetecek kadar noterimiz, nöbetçi noterlik şeklinde görev yapacak. Küçük ilçelerde bir noter, büyük yerlerde de daha fazla noter bulunacak biçimde hizmetin devamı için vatandaşların acil olan işlerini görmek adına noterliklerimiz hizmet verecek." İfadelerine yer verdi.

Zorunlu kamu hizmetlerinin devam ettirilmesi için gerekli olan kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, sınır kapıları, limanlar, gümrükler, huzurevleri, rehabilitasyon merkezleri, yaşlı bakım evleri, karayolları, PTT vb.), bu kurumlarda çalışanlar ile ibadethanelerde bulunan din görevlileri, Kızılay, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Göç İdaresi, Acil Çağrı Merkezleri, İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri, AFAD ile afet kapsamında yer alan faaliyetlerde görevli olan kişiler ve gönüllü olarak görev verilenler, cemevlerinin dede ile görevlileri yasaktan muaf tutulacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14