Kış lastiği uygulaması hangi tarihte başlıyor?

Karlı, buzlu ve yağmurlu zeminler içerisinde standart lastiğe göre daha iyi yol tutuş ve fren mesafesi sağlamasından dolayı kış lastiği zorunluluğu uygulanıyor.

Gündem 27.09.2021, 14:09 İrem Durak
Kış lastiği uygulaması hangi tarihte başlıyor?

Kış lastiği uygulaması hangi tarihte başlıyor?

Karlı, buzlu ve yağmurlu zeminler içerisinde standart lastiğe göre daha iyi yol tutuş ve fren mesafesi sağlamasından dolayı kış lastiği zorunluluğu uygulanıyor. Şehirlerarası yük ve yolcu taşımakta olan ticari araçlar için kış lastiği uygulaması her sene olduğu gibi bu sene de 1 Aralık 2021 tarihinden itibaren başlayacak.

Kış lastiği uygulaması yük ve yolcu taşımacılığı gerçekleştiren araçlar için 1 Aralık itibariyle başlayacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine, hususi araçlar için uygulama zorunlu tutulmayacak.

Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman?

Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlamış olacak ve 1 Nisan 2022 yılına kadar sürecek.

Kış Lastiği Taktırmamanın Cezası Ne Kadar?

Kurala uymayan araçların sürücülerine 835 TL ceza kesilmesi sağlanacak. Söz konusu ceza, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak olan yeniden değerlendirme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2022 itibarı ile güncellenmiş olacak.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşımakta olan araçların kış lastiği kullanma zorunluluğu olurken, uzmanlar belirtilen tarihler arasında araç sahiplerinin lastik dişleri 1,6 mm altında bulunan lastiklerini değiştirmesi ve lastik yanaklarında kış lastiği logosu bulunan kış tipi lastiklerin kullanılması gerektiğini ifade ediyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01