Kardeşlik Haftası nedir? İşte Kardeşlik Haftası mesajları...

28 Nisan ve 4 Mayıs tarihleri arasında Dünya Kardeşlik Haftası kutlanır. Kardeş sözcüğü, yeryüzünün bütün lisanlarında bulunan ve var olan sevgiyi, sevimliliği, sıcaklığı niteleyen bir sözcüktür.

Gündem 28.04.2021, 15:24 İrem Durak
Kardeşlik Haftası nedir? İşte Kardeşlik Haftası mesajları...

Kardeşlik Haftası nedir? İşte Kardeşlik Haftası mesajları...

28 Nisan ve 4 Mayıs tarihleri arasında Dünya Kardeşlik Haftası kutlanır. Kardeş sözcüğü, yeryüzünün bütün lisanlarında bulunan ve var olan sevgiyi, sevimliliği, sıcaklığı niteleyen bir sözcüktür. Peki Kardeşlik Haftası nedir? İşte Kardeşlik Haftası mesajları...

Dünya Kardeşlik Haftası her sene 28 Nisan ile 4 Mayıs tarihleri arasında kutlanır. Farklı ülkelerde ve yeryüzünün bütün dillerinde bulunan sevgiyi, sıcaklığı, sevimliliği niteleyen bir sözcük olan kardeş sözcüğü aynı anne ve babadan doğmayı temsil eder.

KARDEŞLİK HAFTASI NEDİR?

Kardeş aynı anne, aynı baba veya hem anne hem babadan olan, tek ya da daha fazla seferde dünyaya gelen erkek ya da kız çocuklarının arasındaki bağı ifade eder. Kardeşlik, öz ya da üvey olabilmektedir. Asıl olan doğum kardeşliğiyse de mecazi anlamda çok değişik kullanım alanı bulunmaktadır. Süt kardeşliği, futbol kardeşliği, silah kardeşliği, kan kardeşliği ya da kader kardeşliği vs...

İster gerçek anlamda ister mecazi anlamda olsun, kardeşlik kader bağı bir de ortak ideal anlamına gelir. Kardeş olmak; arada kan bağı olsun ya da olmasın aynı amaca hizmet etmek, kişilerin birbirine karşı samimi duygular beslemesi demektir. Kardeşlik güzel ahlaki duygular ile ailenin, ülkenin ya da gönül verilen organizasyonun iyiliği için çalışmalar yapmak, ilerlemek için çaba sarf etmektir.

Kardeşlik haftasında; insan ya da toplumların durum ile duruşlarını bu vesile ile tekrardan değerlendirmesi, karşılıklı anlayış ve hoşgörü ile sorunları gidermesi, kardeşliğin gereklerini yapmaları esas olmalıdır. Dünya insanlara bir misafirhanedir.

Kardeşlik duygusunun tam olarak zıttı hatta düşmanı samimiyetsizlik ile art niyet olmaktadır.

Bağların güçlenmesi ortak ideallerin sağlanmasında daha da kolaylık sağlar. Küslük ve kırgınlıkları bir kenara bırakıp kardeşlik temasını iyi okumak toplumdaki bütün fertlerin görevidir.

Kardeşlik haftası mesajları

Kardeşçe bir gelecek ve kardeşçe yaşamak dileği ile, Kardeşlik Haftanız kutlu olsun.

Toplumların, ülkelerin, ırkların ya da fertlerin kardeşçe yaşayıp birlik duyguları içerisinde olmasını temenni ederim. Kardeşlik Haftanız Kutlu Olsun.

Hep bana hep bana demeksizin; eşit, samimi, temiz kardeşlik duygularıyla…Kardeşlik Haftanız kutlu olsun…

Çekişme, hırs ve kötülüklerden uzakta yer alan kardeşlik duyguları ile dolu bir dünya dilerim. Kardeşlik Haftanız Kutlu Olsun.

Hangi takım tuttuğu, hangi kökene mensup olduğu önemli olmadan bütün insanlığın kardeşçe yaşamasını dilerim. Kardeşlik Haftanız Kutlu Olsun.

Aynı anne babadan doğmasak bile, öz kardeşten daha yakınsın bana. Kardeşlik Haftanız Kutlu Olsun.

Bazı kardeşlikler kan bağı ile oluşmaz, Kardeşlik Haftanız Kutlu Olsun...

Küslüklerin sona ermesi, birlik ve beraberlik duyguları içerisinde hep beraber yaşanması dileğiyle. Kardeşlik Haftanız Kutlu Olsun.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04