İlker Aycı Kimdir?

İlker Aycı nereli? İlker Aycı kaç yaşında? İlker Aycı kimle evli?

Gündem 31.10.2020, 11:13
İlker Aycı Kimdir?

Türkiye’nin en önemli iş adamlarından bir tanesidir İlker Aycı. Aycı, Türk Hava Yolları Yönetici Başkanı’dır. Türk Hava Yolları, Türkiye’nin ilk hava yolları filosudur. Böyle bir firmanın yönteici başkanı olmak, çok büyük bir ayrıcalıktır. Aycı eğitimini Ankara’da tamamlamıştır ve sonrasında İngiltere’nin Leeds kentine araştırmacı olarak gitti.

İlker Aycı önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ve sonrasında farklı şirketlerde de çalıştı. Aynı zamanda DEİK Türk-Çin İş Konseyinin yönetiminde de yer aldı. İlker Aycı çok saygın bir iş adamı olarak bilinmektedir ve birçok başarılara imza atmıştır. Bu yazımızda İlker Aycı’yı biraz daha yakından tanıyacağız, çünkü Türk Hava Yolları’nın yönetim başkanı olmak, gerçekten büyük bir başarı.

Kısaca İlker Aycı

Mehmet İlker Aycı, 1971 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1994 yılında ise Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilim ve Kamu Yönetimi Birimi Bölümünden mezun olarak ilk mesleğini eline almış, fakat sonrasında 1995 yılında Leeds, İngiltere’ye giderek, Siyaset Bilimi Bölümüne araştırmacı olarak çalışmaya başlamıştır.

Sonra 1997 yılında ise Marmara Üniversitesi’nde, İngilizce Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı’ndan mezun olmuştur. Anlayacağınız üzere, Mehmet İlker Aycı’nın eğitim hayatı çok yüksek başarılarla geçmişti ve hem ailesi hem de çevresi tarafından çok takdir topluyordu.

Bir insanın bu kadar başarılı olması, hem dünyanın verdiği bir hediye, hem de insanın kendi içinde olan bir istektir. Bu yüzden Aycı çok başarılı olmuştur.

Mehmet İlker Aycı’nın İşe Hayatı

Aycı’nın iş hayatı 1994 yılında başladı. İlk iş hayatına adımını ise AYCI, Kurtsan İlaçları A.Ş’de başladı, sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne girdi ve sonra Universal Dış Ticaret A.Ş’nin farklı alanlarında görev alarak devam etti.

Aycı birçok farklı şirketlerde görev alarak saygınlığını kazandı ve en son 2015 yılının Nisan ayından itibaren, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı olarak seçildi. Bu da Aycı için büyük bir değişiklik oldu, fakat artık zirveye ulaşmıştı. Sadece eğitim hayatı değil, iş adamı olarak ta çok başarılı biridir. Aycı’nın başarısı hayatını fazlasıyla etkilemiştir ki İngilizce ve ayrıca Rusça bilen bir iş adamı olmak ciddi bir ayrıcalıktır.

Mehmet İlker Aycı’nın Ailesi

Mehmet İlker Aycı aslen Giresun’ludur. Malum Karadeniz bölgemizden çok fazla iş insanı yetişmektedir. Aycı’da onlardan bir tanesi olmuş ama çok başarılı bir iş insanı olmuştur. İlker Aycı 2 yıl önce 2018 yılında, nişanlı olduğu Tuğçe Saatman ile 8 Kasım’da dünya evine girmiştir. Mehmet İlker Aycı, hem başarılı bir öğrenci, çok başarılı bir iş insanı ama aynı zamanda mükemmel bir eş olarak ta görülmektedir.

İlker Aycı’nın Çalıştığı Şirketler

Aycı birçok farklı özel şirketlerde çalışmıştır. Türk Haval Yolları’na girmeden önce birçok farklı uluslararası şirketlerle çalışması, onun için büyük bir avantaj olmuştur. Sadece Bilkent Üniversitesi’nden olmayıp aynı zamanda İngiltere’de bir araştırmacı görevlisi olarak çalışması, ona büyük bir katkı sağlamıştır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14