Fettah Tamince Kimdir?

Fettah Tamince nereli? Fettah Tamince kaç yaşında? Fettah Tamince otelleri hangileri? Fettah Tamince şirketleri neler?

Gündem 31.10.2020, 10:45
Fettah Tamince Kimdir?

En önemli otel zincirlerden bir tanesi olan Rixos Otellerinin kurucusu olan Fettah Tamince, 1972 yılında Van’da dünyaya gelmiştir. Van’ın Çaldıran ilçesinde dünyaya gelen Fettah Tamince, Türkiye’nin en önde gelen ve önemli otel zincirlerinden bir tanesi olan Rixos Otelleri’nin kurucusudur.

Tamince ilköğretimini Çaldıran İlkokulu’nda bitirdi ve bugün Sembol İnşaat’ın yönetim kurulu başkanı olarak tanınmaktadır. Çaldıran İlkokulu’nu bitirdikten sonra, eğitimine Antalya ve Almanya’da devam ettirdi. Tamince ilk ticari girişimine ise üniversite yılları kadar erken yaşlarda başladı.

Fettah Tamince’nin sahip olmuş olduğu Rixos Otelleri, Türkiye’nin turizmi, otel ve işletmeciliği, inşaat, hatta enerji, gayrimenkul ve dahi medya ve eğitim anlamında çok katkısı olmuştur.

Otel İşletmeciliğine Başlangıç

Fettah Tamince birçok farklı ülkelerde bulunmuştur ve bu da onun için büyük bir avantaj olmuştur. Birçok ülke gezerek farklı kültürler, sanat ve mimari anlamında da tasarımlar görme fırsatını yakaladı. Tamince’nin ilk tasarlamış olduğu 5 yıldızlı ve lüks otel, Labada Oteli 2000 olup Antalya’nın Çamyuva ilçesinde inşaa edilmiştir. 180 odalı bir otel olup denize sıfır olarak tasarlanmıştır.

Rixos Oteller Zinciri Nasıl Başladı?

Rixos Otelleri’nin başlangıcı 2001 yılında olmuştur. Fettah Tamince Rixos Otelleri’nin tasarımına Ukraynalı bir iş insanı arkadaşı ile beraber başlamıştır. İlk Rixos Otelleri zincirinin otelinin inşaatı 8 ayda biterek hizmete açıldı.

Bugün Rixos Otelleri birçok farklı iş insanlarının ve dahi ünlenmiş bireylerin konakladığı bir otel olarak bilinmektedir. Fettah Tamince açmış olduğu Rixos Otelleri sayesinde binlerce kişiye gelir kapısı olmuştur.

Fettah Tamince’nin Otel İşletmeleri

Fettah Tamince bugüne kadar Türkiye’nin birçok yerine Rixos Otelleri inşaa etmiş, bunun yanı sıra birçok farklı oteller ve resortlar da inşaa etmiştir. Bunlardan 11’i Türkiye’de ve hatta 3’ü Kazakistan, Ukrayna, Libya, İsviçre, Mısır ve Birleşik Arap Emirlik’lerinde 2’şer, ayrıca Hırvatistan’da 1 tane olmak üzere, tam olarak 21 oteli bulunmaktadır. Otellerin hepsi 2000 yılından bu yana Sembol İnşaat tarafından inşaa edilmektedir.

Sembol İnşaat

Rixos Otellerini inşaa eden ve Türkiye’nin sembolü haline gelmiş olan Sembol İnşaat, Fettah Tamince’nin işletmeciliğine sahip olduğu oteller ve birçok eğlence, alışveriş, spor, sanat, konferans merkezleri, camiiler, kütüphaneler ve üniversiteler ile beraber farklı projelere imza atmıştır.

Sembol İnşaat’ın sayısız projeleri bulunmaktadır. Fettah Tamince bugüne kadar birçok projeye imza atmıştır ve atmaya devam etmektedir. İş insanı olmak, sadece maddi anlamda güçlü olmak anlamına gelmiyor. Maddi anlamda güç sahibi olmak, hem maddi hem de maneviyatın değerini bilmeyi gerektiriyor.

Dengeyi kurabilmek bu tür, Fettah Tamince gibi birçok projelere imza atma imkanı oluyor. İnşaat, gayrimenkul ve turizmi bir arada tutarak çalıştırmak büyük bir avantajdır, fakat bunu yapabilmek ciddi bir başarıdır. Fettah Tamince bunu başararak bugüne kadar gelmiş ve çalışmaya ve milyonlara hizmet vermeye devam etmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14