Fahrettin Altun Kimdir Nereli, Kaç Yaşında Ve Hangi Görevlerde Bulunmuştur?

İstanbul Üniversitesi'nin sosyoloji bölümünden mezun olan ve Yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi'nin sosyoloji bölümünde bitiren Fahrettin Altun'un hayatı vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Peki Fahrettin Altun kimdir, nereli ve kaç yaşındadır, hangi görevleri yapmıştır?

Gündem 24.01.2022, 12:06 Mehmet Kurt
Fahrettin Altun Kimdir Nereli, Kaç Yaşında Ve Hangi Görevlerde Bulunmuştur?

    Pek çok gazete için köşe yazarlığı yapmış olan, İstanbul Üniversitesi'nin sosyoloji bölümünden mezun olan ve Yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi'nin sosyoloji bölümünde bitiren Fahrettin Altun'un hayatı vatandaşlar tarafından merak konusu olmuştur. Peki Fahrettin Altun kimdir, nereli ve kaç yaşında?

   11 Eylül 1976 tarihinde Almanya'nın Stuttgart şehrinde hayata gözlerini açan Fahretti Altun, 1998 senesinde İstanbul Üniversitesi'nin sosyoloji bölümünü tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi'nin sosyoloji bölümünde bitirdikten sonra, 2006 senesinde İstanbul Üniversitesi'nde McLuhan ve Baudrillard’ın Medya Kuramlarının Karşılaştırmalı Çözümlemesi başlıklı tezi ile sosyoloji doktoru unvanı almıştır. İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kurucu akademik kurulunda bulundu ve iletişim fakültesinin kurucu dekanlığını gerçekleştiren Altun, bu görevlerinin yanı sıra 2008-2014 seneleri arasında İstanbul Şehir Üniversitesinde iletişim bölüm başkanlığı görevini de gerçekleştirmiştir. Sonrasında da 2015-2017 seneleri arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin sosyoloji bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.

   Fahrettin Altun, 2014-2018 senelerinde Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA)’nın İstanbul genel koordinatörlüğünü yapmıştır. Bunun yanı sıra İbn Haldun Üniversitesi'nin İletişim Fakültesi dekanlığı görevini de yerine getirmiştir. Aynı zamanda Akşam, Daily Sabah ve Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı gerçekleştirmiş ve Anlayış dergisinin yayın yönetmenliğini yapmıştır. Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına dönüştürülmesinin ardından Prof. Dr. Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Temmuz 2018 yılında cumhurbaşkanlığı iletişim başkanı olarak atanmıştır. Aynı zamanda Altun, Borsa İstanbul yönetim kurulu üyesi olmuştur.

İşte Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sn. Prof.Dr. Fahrettin Altun’un biyografisi…

  Fahrettin Altun, 11 Eylül 1976 yılında Stuttgart / Almanya’da dünyaya geldi. Prof.Dr. Fahrettin Altun, 1998 senesinde İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunudur. Prof.Dr. Fahrettin Altun Yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde gerçekleştirmiştir. Doktorasını ise “McLuhan ve Baudrillard’ın Medya Kuramlarının Karşılaştırmalı Çözümlemesi” başlıklı tezi ile 2006’da İstanbul Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

    Fahrettin Altun 2002-2003 tarihleri arasında Utah Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde misafir araştırmacı olarak yer almıştır. İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kurucu akademik kurulunda bulundu ve İletişim Fakültesi’nin kurucu koordinatörlüğü gerçekleştirmiştir. Bu görevlerinin yanı sıra 2008-2014 tarihleri arasında İstanbul Şehir Üniversitesi’nde İletişim Bölümü Başkanlığını gerçekleştirmiştir. Sonrasında 2015-2017 tarihleri arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Fahrettin Altun Modernleşme Kuramı: Eleştirel Bir Giriş (İnsan Yayınları, 2017 4.Baskı) ve Freedom Press in Turkey (İsmail Çağlar ve Turgay Yerlikaya’yla birlikte SETA Yayınları, 2016) adlı eserleri kaleme almıştır.

    Fahrettin Altun, Middle East Critique, Perceptions, Toplum ve Bilim, TALID, Euro Agenda, Sivil Toplum ve Divan dergileri başta olmak üzere farklı akademik dergilerde makaleleri açıklandı. Ardından The Turkish AK Party and Its Leader: Criticism, Opposition and Dissent (Routledge Yayınları, 2016); Modern Türkiye’de Siyasal Düşünce: İslamcılık (İletişim Yay, 2016); Sivil Toplum: Farklı Bakışlar (Kaknüs Yay., 2016) gibi kitaplar için bölüm yazdı. Burhanettin Duran ile The Triumph of Turkish Democracy: The July 15 Coup Attempt And Its Aftermath (SETA Yayınları, 2016), İsmail Çağlar ve Mehmet Akif Memmi ile 15 Temmuz’da Medya: Darbe ve Direnişin Mecrası başlıklı olan kitapları toparladı. Altun Yöneliş ve Küre adlı yayınevlerinde editörlük, anlayış dergisinde yayın yönetmenliği ve Akşam gazetesinde köşe yazarlığı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olan Prof.Dr. Fahrettin Altun, Marmara Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Dr. Fatmanur Altun Hanımefendi ile evli olup, dört çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04