Bolu’ya Yabancı Uyruklu Yerleşenlerden 10 Kat Fazla Su Faturası İstenecek

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, Bolu’da yaşayan yabancı uyruklu şahısların su faturası ve katı atık vergisi ücretleri için 10 kat zam yapılacağını belirtti

Gündem 26.07.2021, 17:52 İrem Durak
Bolu’ya Yabancı Uyruklu Yerleşenlerden 10 Kat Fazla Su Faturası İstenecek

Bolu’ya Yabancı Uyruklu Yerleşenlerden 10 Kat Fazla Su Faturası İstenecek

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, Bolu’da yaşayan yabancı uyruklu şahısların su faturası ve katı atık vergisi ücretleri için 10 kat zam yapılacağını belirtti. Özcan, "Arkadaş, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. 'İş yeri ruhsatı vermiyorum' diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik" şeklinde konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyeye ait toplantı salonunda birtakım açıklamalar gerçekleştirdi. Bolu Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından mültecilere belediye bütçesinden ayni ve nakdi yardımı kesmesiyle tepkileri üzerine toplayan CHP’li Tanju Özcan, Bolu’da yaşayan yabancı uyruklu şahısların su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapacaklarını belirtti.

Özcan, yardımı kesmiş olmalarına rağmen yabancı uyrukluların Bolu’dan gitmediklerini ifade ederek, “Arkadaş, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. ‘İş yeri ruhsatı vermiyorum’ diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşıyla yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız” dedi.

‘Gitsinler İstiyoruz’

Yabancı uyruklu kişilerin gitmelerini istediklerini söyleyen Özcan, şöyle devam etti:

“Bunu niye yapıyoruz? Gitsinler istiyoruz. Bu misafirlik uzadı. Benim elimde yetki yok ki zorla, zabıtayla şehrin dışına bırakıp koyayım. Bir ara sınırlar açıldığında biz otobüsleri ücretsiz yapıp insan gönderdik. Şimdi de göndermeye hazırız. Gönderelim gitsin.”

‘Birileri Bana ‘Faşist’ Diyecek, Hiç Umurumda Değil’

Zammın bütün yabancı uyruklu kişileri kapsayacağını açıklayan Özcan, haftaya gerçekleştirilecek olan belediye meclisi toplantısında bu kararı alacaklarını belirterek, “Bütün yabancı uyruklu kişilere bu zammı yapacağız. Gitsinler dava açsınlar. Ben hukukçuyum. Aldığım kararın gerekçesini de sebebini de söylüyorum. Kimseden bir şey saklamıyorum. Biliyorum ki bu açıklamamdan sonra müfettişler gelecek. Biliyorum ki bu açıklamamdan sonra birileri hakkımda suç duyurusunda bulunacak. Gene çıkıp birileri insan haklarından bahsedecek, bana ‘faşist’ diyecek. Hiç umurumda değil” diye konuştu. (DHA)

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04