Aleyna Çakır intihar mı etti? Kan donduran olayda mesajlar ortaya çıktı

İntihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır sevgilisi Ümit U. tarafından öldürüldü mü?

Gündem 07.06.2020, 15:10
Aleyna Çakır intihar mı etti? Kan donduran olayda mesajlar ortaya çıktı

Geçen çarşamba günü Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen'in cesedi, erkek arkadaşının evinde bornoz kuşağı ile tavana asılı halde bulunmuştu. Genç kadının şüpheli ölümü sonrası ortaya çıkan görüntüler, olayların tekrar araştırılmasını sağladı. 

Ümit U'nun ifadesine göre Sema Esen öncelikle sevgilisi Ümit U'ya "Benim yanımda annem yok, babam yok, eve geldiğinde beni bu halde bulamayacaksın" diye mesaj attı. Sevgilisinin intihar edeceğini aklına getirmeyen Ümit U. mesajdan saatler sonra eve geldiğinde Sema Esen'i banyoda bornoz kuşağına kendini asarak intihar etmiş halde buldu. Yaşadığı şaşkınlıkla sağlık ekiplerini arayan Ümit U. Genç kadının ölmüş olduğu haberini alınca yıkıldı. 

Bu olaydan günler sonra sosyal medyadaki Ümit U'ya ait olan bir video olayın tekrar araştırılması gerektiği gerçeğini ortaya çıkardı. Ümit U, 17 nisanda sosyal medyadan açtığı canlı yayında Sema Eseni döverek bayıltması ve bunu kaydetmesi sosyal medyada tepkilere yol açtı. 

Ümit U, daha önce de Sema Esene şiddet uygulama suçundan uzaklaştırma almış, 'konut dokunulmazlığının ihlali', 'kasten yaralama', 'tehdit ve hakaret' suçlarından gözaltına alınarak, işlem yapılmış olduğu ve Ümit U.'ya, 6284 sayılı kanun kapsamında 1 ay koruma altına alınan Sema Esen'in yanına aynı süre içinde tehdit ve hakarette bulunmama, konutuna, okuluna, iş yerine yaklaşmama tedbiri uygulandığı belirtildi.

3 Haziran 2020 tarihinde Sema Esen (Aleyna Çakır) isimli şansın ölümüyle ilgili olarak bazı sosyal medya hesapları üzerinden olayın 'intihar' değil 'cinayet' olduğu yönünde yapılan paylaşımlar nedeniyle açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtilen Ankara Emniyet Müdürlüğü,: "17 Nisan 2020 günü saat 14.15 sıralarında Sema Esen (Aleyna Çakır) isimli şahıs, Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğümüze müracaat ederek, Ümit Uygun ve E.Ö. tarafından darbedildiğini, astım hastası olması nedeniyle darp neticesi bayıldığını ve bu durumun erkek arkadaşı Ümit Uygun tarafından sosyal medyada paylaşıldığını beyan ederek, Ümit Uygun ve E.Ö.'den şikayetçi olmuştur. Aynı gün mahkemeye çıkarılan şüpheli şahıslar, adli mercilerce serbest bırakılmıştır" denildi. 

03 Haziran 2020 günü Sema Esen'in intiharıyla ilgili gelen ihbar üzerine olay yerine intikal edildiğine vurgu yapılarak, "Olay yeri ile ilgili tüm iş ve işlemler Cumhuriyet Savcısının gözetiminde ve talimatları doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Maktul adli tıp kurumuna otopsi yapılmak üzere gönderilmiş, olayla ilgili Ümit Uygun ve B.G. isimli şahıslar ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştır. Konu ile ilgili olarak adli tahkikat devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Sema Esen, yaşadığı şiddeti şu şekilde anlatmış:

 “17 Nisan günü 04.00 sıralarında Ümit U.’nun arkadaşı ve benim de tanıdığım E.Ö. eve geldi. Kapıyı çalıp, 'Ümit hakkında konuşmak istiyorum' dedi. Kapıyı araladığımda ikisi de kapıyı iterek, zorla içeri girdi. Evde arkadaşım M.A. da bulunuyordu. Ümit içeri girer girmez ‘O…. seni öldüreceğim, sen bittin, seni yaşatmayacağım’ diyerek, boğazımı sıktı ve yumruk atmaya başladı. Astım hastası olduğum için salonun ortasında bayılmışım. Yaklaşık 20 dakika kadar baygın kalmışım. Kendime geldiğimde Ümit U’nun beni bayılttıktan sonra yerde yatarken telefonuyla Instagram’dan canlı yayın yaptığını öğrendim. Beni tehdit eden ve hakaretler eden Ümit'ten şikayetçiyim. Koruyucu tedbirlerin alınmasını talep ediyorum." 

Ümit U'nun verdiği ifadeye göre ise E.Ö ve Ümit U, Sema Esen'in çalıştığı mekanından birlikte çıktı ve Sema Esen'in evinde yemek yedi. 

Ümit U., Esen ve 2 arkadaşı daha gece saat 23.00 sıralarında Etlik'te bir seyyar kokoreççiye gitti. Ümit U. daha sonra arkadaşı S.E.'nin otomobili ile Sema Esen'i evine bırakıp, başka bir arkadaşı M.C.Ç.'nin Gazi Mahallesi'ndeki evine gidip alkol aldı. . Sema Esen, erkek arkadaşı Ümit U.'nun M.C.Ç. ile görüşmesini istemediği için aralarında WhatsApp üzerinden mesajlaşarak tartıştı.  Esen'in gönderdiği mesajlarda, intihar edeceğini ima eden ifadeler yer aldı.

Ümit U, gece sarhoş bir vaziyette babasının evinde uyuyup mesajlara tekrar baktığını ve Sema Eseni aradığını fakat ulaşamadığını, telaşlanarak arkadaşı B.G'den yardım istediğini, B.G'nin de çilingirle evin kapısını açtırdıktan sonra Esen'in cansız bedeniyle karşılaştığını kaydetti. 

Ümit U'nun telefonundan yapılan incelemede Esen'den gelen Watsap mesajları incelendi. Yapılan incelemelerde şu mesajlara ulaşıldı:

 "Acil aç.", "Hemen telefonu aç ara beni." (ağladığı fotoğraf var), "Bu halime iyi bak.", "Bu sana attığım son mesaj olacak, belki.", "Değil hayatta rüyanda bile göremeyeceksin artık.", "Benim hayatımda annem babam yok, kimsem yok.", "Şimdi sana söylediğimi iyi dinle." "Şimdi, şu an kendi canımdan vazgeçiyorum.", "Şunu unutma rabbime bıraktım benim hayatımı kim bu hale getirdiyse.", "Anamı, babamı, seni geldiğinde bu eve beni canlı bulamayacaksın.", "Her şey, herkes benim için bugün son bulacak.", "Herkesi vicdanıyla vebaliyle bırakıyorum, bu saatten sonra."

Esen'in cep telefonundan yapılan incelemelerde de mesajın Sema Esen'in yazdığının kanıtlandığını, Esen'in cesedinde yapılan incelemeler sonucu herhangi bir darp veya boğuşma izine rastlanmadığını, kimlik tanığı ve diğer tanıkların ifadelerinin örtüştüğünü,  intihar notu niteliğindeki cep telefonu mesajlarının olayın intihar olduğu yönünde kanaat oluşturduğunu belirten Emniyet, Ümit U'yu serbest bırakmıştır. 

Diğer yandan Ümit U'nun sosyal medya paylaşımları tepki çekmeye devam ediyor. Ümit U'nun serbest kalmasına tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları yetkilileri göreve çağırıyor. 

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12