2022 Eurovision Şarkı Yarışması'na Türkiye Katılacak Mı?

Bu sene yapılan Eurovision Şarkı Yarışması'nı İtalya'dan Måneskin grubu kazandığından dolayı, gelecek sene yarışma, İtalya'nın Torino kentinde gerçekleştirilecek.

Gündem 21.10.2021, 13:05 İrem Durak
2022 Eurovision Şarkı Yarışması'na Türkiye Katılacak Mı?

2022 Eurovision Şarkı Yarışması'na Türkiye Katılacak Mı?

Bu sene yapılan Eurovision Şarkı Yarışması'nı İtalya'dan Måneskin grubu kazandığından dolayı, gelecek sene yarışma, İtalya'nın Torino kentinde gerçekleştirilecek. Peki, 2013 yılında yarışmadan çekilen Türkiye 2022 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılım sağlayacak mı? İşte gelecek sene yapılacak Eurovision'a dair ayrıntılar...

2022 Eurovision Yarışması’na dair ayrıntılar açıklanıyor. Her sene geleneksel olarak şarkıların yarıştığı Eurovision, bu sene İtalya’nın Torino kentinde gerçekleştirilecek.

Eurovision organizasyonundan Martin Österdahl, gerçekleştirdiği açıklamasında, “Önümüzdeki mayıs ayında Torino'da ikonik Eurovision kupasını kazanmak için bir defa daha 40'tan fazla yayıncı yarışacağı için oldukça heyecanlıyız” şeklinde konuştu.

Österdahl, “İtalyan yayıncı Rai'den gelen ekip, tüm delegasyonları yeni bir ev sahibi ilde ağırlamak ve Eurovision Şarkı Yarışması'nın, yaklaşık 200 milyon izleyici tarafından beklenen heyecanı ve son teknoloji ürünü gösteriyi sunmasını sağlamak adına hazırlıklar üzerinde çok çalışıyor” ifadesine yer verdi.

Bu sene Eurovision Şarkı Yarışması’nı İtalya’dan Måneskin isimli grup kazandığı için gelecek sene yarışma İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek.

2022 Eurovision Şarkı Yarışması Ne Zaman?

10 Mayıs ve 12 Mayıs tarihlerinde iki defa yarı final mücadelesinin sergileneceği Eurovision’un finali 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Yarışma, Torino’daki PalaOlimpico isimli stadyumda yapılacak.

Türkiye Yarışmaya Katılacak Mı?

Türkiye, 2013 senesinde puanlama sistemindeki haksızlığı gerekçe gösterip Eurovision’dan çekilme kararı almıştı. Ancak haziran ayında Türkiye, Eurovision Şarkı Yarışması’na tekrardan katılma sinyali vermiş, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, sosyal medya hesabından yarışma ile alakalı olarak tekrar görüşmelere başlandığını açıklamıştı. Eren, "Eurovision’un başına Kuzey Avrupa’dan çok iyi biri geldi. Bence bu yıl çok başarılıydı. Uzun zaman sonra güzel bir yarışma yaptılar. Yeni gelenle bizim arkadaşlar görüşmeye başladı. Ne olur bilemem" şeklinde konuşmuştu.

Eurovision Şarkı Yarışması 65 senedir yapılsa da Türkiye yarışmaya ilk defa 1975 senesinde dahil olmuştu. Bugüne kadar en büyük başarısını 2003 senesinde Sertab Erener’in birinciliği ile gösteren Türkiye, 2022 Eurovision Şarkı Yarışması’nda yer almayacak. 

İşte 2022 Eurovision Şarkı Yarışması’na katılacak ülkeler:

Arnavutluk, Ermenistan, Avustralya, Belçika, Avusturya, Hırvatistan, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Güney Kıbrıs, Estonya, Fransa, Finlandiya, Gürcistan, Yunanistan, Almanya, İzlanda, İsrail, İtalya, İrlanda, Letonya, Malta, Litvanya, Moldova, Hollanda, Karadağ, Norveç, Kuzey Makedonya, Polonya, Portekiz, Rusya, Romanya, Sırbistan, İspanya, San Marino, Slovenya, İsveç, Ukrayna, İsviçre, İngiltere.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03