Gölbaşı için su projesi hayata geçiyor

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü’nün Gölbaşı ilçesinin çektiği su sorununu çözecek kapsamlı projeyi kademe kademe hayata geçirecek.

Gölbaşı 18.09.2021, 13:59 İrem Durak
Gölbaşı için su projesi hayata geçiyor

Gölbaşı için su projesi hayata geçiyor

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü’nün Gölbaşı ilçesinin çektiği su sorununu çözecek kapsamlı projeyi kademe kademe hayata geçirecek.

ASKİ, 28 Şubat 2021 tarihinde yapımına başlanan 26 kilometrelik “Mamak (TE1)-Gölbaşı (TG1) Arası İçme Suyu Ana İletim Hattı Yapım İşi”nin 8 buçuk kilometresi tamamlandı. ASKİ ekipleri, bir süredir çalışmaların devam ettiği İmrahor Caddesi'nin yanı sıra Eymir Gölü tarafında da boru döşeme çalışmalarını sürdürüyor. Bitirildiği zaman 650 bin kişilik nüfusa su temin edilecek, 26 kilometrelik “Mamak-Gölbaşı Arası İçme Suyu Hattı”nın şu ana kadar 8 buçuk kilometresi tamamlandı. Hattın Mamak ilçesinde bulunan kısmında imalat çalışması bitirilirken, ekipler Eymir Gölü alanındaki çalışmaları da sürdürüyor. ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, gölün kuzey tarafında süren çalışmalar için denetleme gerçekleştirdi.

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Eymir Gölü'nün kuzey yamacında bir haftadan bu yana süren boru imalat çalışmalarını denetledi. Teknik ekibi ile beraber sahayı dolaşan ve çalışmalarla ilgili bilgi aktaran Öztürk, “Ankara’mızın gözde ilçelerinden biri olan Gölbaşı, özellikle yaz dönemi içerisinde su problemi yaşıyordu. Gölbaşı'nın içme suyu sorununu kalıcı olarak çözüme kavuşturmak için bu projeyi geliştirdik. Proje kapsamında 25 bin 282 metre içme suyu hattı döşüyoruz. Bu sene içerisinde yapım sürecini başlatmış olduğumuz, Gölbaşı ilçemize hizmet götürecek olan içme suyu ana iletim hattı çalışmalarımız randımanlı bir biçimde devam ediyor. 8 buçuk kilometreye yakın hat yapımını bitirdik. Öncelikli olarak Mamak ilçemizin içinde bulunan çalışmaları tamamladık ve bölgeden problemsiz bir biçimde ayrıldık. Şu an gerek İmrahor Vadisi gerekse Eymir güzergahında çalışmalarımız devam ediyor. Umut ediyorum ki sorunsuz bir biçimde; çevredeki bitki örtüsüne zarar vermeden, Eymir Gölü'nde herhangi bir problem yaratmadan bu güzergahta süren çalışmalarımızı 3 ay gibi kısa bir zamanda tamamlayacağız. Toplamda 26 kilometreyi bulan proje bütünlüğü içerisinde ise en geç mayıs ayına kadar bütün çalışmalarımız bitirilecek” dedi.

Çalışmalar Mamak 398. Cadde'den başladı

Gölbaşı halkına rahat bir nefes aldırması için içme suyu ana isale hattı inşaat çalışmalarının 28 Şubat 2021 tarihindeki başlangıç noktası Mamak 398. Cadde ve devamındaki Dereboyu Caddesi üzeri oldu. 18 Mart 2021 tarihinden itibaren ise ikinci ekip, projede asıl başlangıç noktası olarak planlanmış Mamak Polis Merkez Amirliği'nin yanında bulunan Şehit Zülfü Çelik Sokak'ta çalışmaları başlattı. Tıp Fakültesi Caddesi ve Süleyman Ayten Caddesi, Dereboyu Caddesi, Mutlu Mahallesi 398. Cadde'den geçerek süren hattın öncelikli olarak Mamak ilçesi bölümünde bulunan kısımları bitirildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04