Gölbaşı Belediyesi’nden Bin TL’lik destek esnafa ‘can suyu’

Gölbaşı Belediye Başkanı olan Ramazan Şimşek, ilçede bulunan bin 500 esnaf için bayramın öncesinde bin TL’lik destekte bulunacaklarını söyledi. Başkan Ramazan Şimşek, “Başvuran tüm esnafa ayrım yapmaksızın ödeme yaptık. Terzi, berber gibi bayramda iş yapacakken kapalı kalan birçok esnafa bir nebze de olsa can suyu oldu” diye belirtti.

Gölbaşı 15.05.2021, 19:58 Mehmet Kurt
Gölbaşı Belediyesi’nden Bin TL’lik destek esnafa ‘can suyu’

Gölbaşı Belediyesi, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanmakta olan tam kapanma sürecinde sıkıntı yaşayan ilçe esnafına bin TL’lik nakdi destek de bulundu. Destek için bin 500 esnaf başvuru yaptığı biliniyor, bin TL’lik ücret arife günü esnafların hesaplarına yatırıldı. Ayrım yapmaksızın başvuruda bulunan tüm esnafa destekte bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, şu bilgileri paylaştı:

Bin TL’lik destek esnafa ‘can suyu’ oldu

HEPSİNİN YARARLANMASINI HEDEFLEDİK

“Pandemi süreci başladığından bu yana risk grubundaki vatandaşlara, işlerini kaybedenlere, sağlık çalışanlarına ve yardıma muhtaç ihtiyaç sahiplerine her türlü desteği sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Bu günlerde büyük sıkıntı yaşayan esnafımızı da unutmadık, unutmuyoruz. ‘Gerekirse projelerimizden vazgeçeriz ama esnafımızdan, vatandaşımızdan asla vazgeçmeyiz’ diyerek hareket ediyoruz. Belediye Meclisi’mizden esnaflarımıza bin TL destek kararımızı aldık. Geliri olsun olmasın hepsinin yararlanmasını hedefledik.

Bin TL’lik destek esnafa ‘can suyu’ oldu

AYRIM YAPMADAN ÖDEME GERÇEKLEŞTİRDİK

Gölbaşı’nda esnaflık yapmış olması, vergi mükellefi olması, esnaf kaydının bulunması kriterlerini koyduk. İnternet sitemiz üzerinden başvuru linkini oluşturduk. Bin 500 esnafımız başvuruda bulundu. Bayram öncesi de arife günü bize verilen banka hesaplarına destek parasını yatırdık. Başvuran tüm esnafa ayrım yapmaksızın ödeme gerçekleştirdik. Terzi, berber gibi bayramda iş yapacakken kapalı kalan birçok esnafa bir nebze de olsa can suyu oldu. Şu süreçte küçük bir katkımız olsun istedik. Ben Meclis’imize de çok teşekkür ediyorum.

Bin TL’lik destek esnafa ‘can suyu’ oldu

DÜN DE BUGÜN DE ESNAFIN YANINDA OLACAĞINI BELİRTTİ

Dün de bugün de ilçedeki ticaretin bel kemiği olan esnaflarımızı sürekli ziyaret eder sıkıntılarını dinlerim. Esnafımız bizim göz bebeğimiz. Onların dükkânları kapalıyken, evde kaldıkları sürede zor günler yaşamalarını asla kabul edemeyiz. Esnafımızın çarklarının dönmesi, sağlıklı ve huzurlu olması için elimizden gelen tüm desteği vermeye çalışıyoruz. Dün de esnafımızın yanındaydık bugün de esnafımızın yanındayız, yarın da yanlarında olmaya devam edeceğiz. İnşallah el birliğiyle bu sıkıntılı günleri de atlatacağız.”

Bin TL’lik destek esnafa ‘can suyu’ oldu

SANATÇILAR DA YARARLANDI

Destekten yararlananlar arasında yerel sanatçıların da yer aldığını belirten Başkan Şimşek, “Başvuru kapsamına sanatçılarımızı da aldık. Kendileri bizi ziyaret etmişlerdi, onları da bu süreçte yalnız bırakmadık. Berberden restorana, oto tamircisinden terziye kadar tüm esnafımıza destek olduk” dedi.

ÇOK OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER ALDIK

Başkan Ramazan Şimşek, “Desteklerin yatırılmasının ardından esnaflarımızdan da çok olumlu geri dönüşler aldık. Arayıp teşekkür ettiler. Biz de onlara ilçemize sağladıkları katkı için teşekkür ediyoruz. Nakdi desteğin yanında talep eden esnaflarımıza belediyemizin Hilal Kart Projesi ve Paylaşım Noktası’ndan gıda desteğinden de bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36