Gölbaşı Belediyesi Ata Tohumu Dağıtımına Başladı

Gölbaşı Belediyesi Başkanı Ramazan Şimşek vatandaşlara organik sebze fideleri armağan etti.

Gölbaşı 23.12.2020, 15:04 İrem Durak
Gölbaşı Belediyesi Ata Tohumu Dağıtımına Başladı

Gölbaşı Belediyesi Ata Tohumu Dağıtımına Başladı

Gölbaşı Belediyesi Başkanı Ramazan Şimşek vatandaşlara organik sebze fideleri armağan etti.

Organik sebze üretimine katkı sağlamak ve gelecek nesillere sağlıklı sebze tohumları bırakabilmek için  Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında yetiştirilen 40.000 tane organik biber, domates, patlıcan ve salatalık fidelerinin dağıtımına geçti. Gölbaşı Belediyesi Ata Tohumu dağıtımına başladı.

Fideleri Başkan Dağıttı

Dağıtım alanında vatandaşlar ile buluşan ve fideleri kendi eliyle veren Şimşek: “Hedefimiz gelecek insanlara organik, sağlıklı sebze tohumları aktarmak olmaktadır. Bugün burada sizlere hediye olarak verdiğimiz fidelerin tohumlarını gelecek nesillere aktarıp sağlıklı sebzeler üreteceğinize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Başkan’dan Mektup Dağıtıldı

Diğer taraftan da sebze fideleri ile birlikte vatandaşlara hitap eden ‘Başkan’dan Mektup’ dağıtılırken, mektupta: “Değerli Hemşehrilerim, ‘Yaşanılabilir Bir Gölbaşı’ diyerek çıktığımız yolda çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde büyümesi, yerli ata tohum geleneğinin yeniden canlanması amacıyla 100.000 organik tohum aldık. ‘Gelecek Minik Eller ile Yeşeriyor’ sloganıyla tüm çocuklarımızı seramıza çağırdık ve tohumları toprakla buluşturduk. Minik ellerin hayat verdiği tohumlar şimdi birer fide oldu. Şimdi sıra sizlerde. Minik ellerin hayat verdiği ata tohumlarımızı toprakla buluşturacak ve onlara yeniden hayat verecek olan sizlersiniz. Bu fidelerden aldığınız ürünlerden tohum alarak organik tohumun devamlılığını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak bu topraklara olan borcumuzdur. Daha sağlıklı bir gelecek için çıktığımız bu yolda bizleri destekleyecek olan sizlere teşekkür eder, Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.” İfadelerine yer verildi..

Yorumlar (1)
mehmet satır 3 yıl önce
ata tohumlarınızdan istiyorum adresim posta yolu caddesi no 1 evhan emlak /sarıyer reşitpaşa/istanbul
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12