Sodexo Nasıl Kullanılır? Sodexo Nerede Geçerlidir?

Sodexo ticket ürünü olarak çalışanlara verilen anlaşmalı market, restoran ve daha fazla işletmede geçerlidir.

Ekonomi 29.08.2020, 08:24
Sodexo Nasıl Kullanılır? Sodexo Nerede Geçerlidir?

Sodexo çeşitli kamu kuruluşları ve özel şirketler tarafından verilen yemek kartıdır.  Sodexo kullanan kurum ve firmalar bünyelerinde çalışan kişileri aylık olarak yemek giderlerini karşılamak için bu kartı temin ederler.  Sodexo üzerinde çip bulunan bir karttır.  Kartın içine her ay kurumun belirlemiş olduğu miktardaki para yatar.  Sodexo'nun yatıp yatmadığını öğrenebilmek çok kolaydır.  Bunun için çeşitli uygulamalar bulunmaktadır ve Android ile iOS’da da kullanılır.

Buna ek olarak Sodexo geçen herhangi bir yerden de kartın dolum işleminin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği de sorgulanabilir.  Sodexo kullanmak oldukça kolaydır.  Ancak Sodexo her yerde kullanılamayabilir.  Sodexo pos cihazının olduğu firmalarda görevliler yükleme işlemi gerçekleştirebilirler.  Sonrasında kişilere yüklemenin gerçekleştirildiğine dair fiş verirler.  Bu fiş içerisinde yükleme miktarı ile alakalı bilgiler vardır.

Sodexo Kartı Nerelerde Kullanılabilir?

Sodexo geçen yerler Sodexo'nun kendi internet sayfasında liste olarak paylaşılmaktadır.  Sodexo geçen yerler neresi sorusuna merak edenler siteden cevap bulabilir.  Sodexo’nun resmi internet sitesine giriş yaptıktan sonra kişiler bu sitede istedikleri bölgeleri seçerek istedikleri ilçe ile semtte işaretlenerek arama yapılması mümkündür.  Aramanız sonucunda seçilmiş olan bölgede Sodexo geçen yerlerin listesi karşıya çıkar.

Bu kart restoran, pastane ve kafe gibi yerleri ek olarak market ile süpermarketlerde de kullanılabilir.  Yemek yemek için kafe ya da restoranlarda Sodexo’dan faydalanmak mümkündür. Ayrıca market ile süpermarket alışverişlerinde de bu kart kullanılabilir. Sodexo içindeki paralar bir sonraki ay için de devam eder. Ancak yıl sonundaki para Ocak ayından sonra bir sonraki seneye aktarılmaz.

Sodexo Geçen Alanlar

Sodexo geçen yerler aratıldığında belirli kriterlere göre sıralama gerçekleştirilir. Sıralamalar puan, konum ya da isme göre yapılır. Bir de ek olarak mutfak türü bölümünde istenen alternatiflere göre seçimin yapılması mümkün olmaktadır. Sodexo yemek kartı en net haliyle yemek haricinde de kullanılabilmektedir.

Restoran ve kafenin dışındaki bazı alışveriş merkezleri ile marketler bu kartla yapılan ödemeleri kabul etmektedir. Ancak böyle bir durumda Sodexo kartın kurumsal bir kart olması gerekir. Turuncu olan Sodexo kartı kurumsalken yemek harici bütün alışverişlerde de kullanılabilir. Kart mavi ise yalnızca yemek için kullanılır ve restoran ile kafelerde geçerlidir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:37
Güneş 05:23
Öğle 12:50
İkindi 16:45
Akşam 20:07
Yatsı 21:45