Nubuk Kumaş Nedir? Nubuk Kumaş Özellikleri Nedir?

Nubuk kumaş mobilyalarda kullanılan ve kalitesi ile öne çıkan bir kumaş türüdür. Nubuk kumaş ne demek ve nubuk kumaş özellikleri nedir? Detaylar haberimizde.

Ekonomi 05.09.2020, 16:49 05.09.2020, 16:50
Nubuk Kumaş Nedir? Nubuk Kumaş Özellikleri Nedir?

Yeni mobilya çeşitleri satın alındığında nubuk kumaş kelimesi oldukça sık bir şekilde bulunmaktadır.  Bir de ayakkabı çeşitlerinde de sık sık karşılanılan bu terim önemli bir isim olarak öne çıkıyor.  Birçok kişi bu kumaşın ne olduğu hakkında bilgi almak için sık sık arama motorlarına nubuk kumaş ne demek şeklinde aratıyor.

Nubuk kumaş birçok rengi olan son zamanların popüler olan kumaş türlerinden biridir.  Modern koltuklarda ve tasarımlarda son zamanlarda bu kumaş türünün kullanılmasına daha fazla yer verilmektedir.  Nubuk kumaş birçok farklı tekstil alanında ve sanayi alanında kullanılmaktadır.

Kaliteli ve dayanıklı bir yapıya sahip olduğundan dolayı geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir.  Görsel açıdan da tasarımlara zengin bir hava kattığı söylenmektedir.  Tasarımcılar son zamanlarda bu kumaşın kullanılmasına daha fazla yönelmiş ve nubuk kumaşın hemen hemen piyasada her rengin bulunmasına sebep olmuşlardır.

Nubuk Kumaş Nedir?

Nubuk kumaş derinin işlenmiş olan haline verilen addır.  Bu kumaş türü yüzey kısmı zımparalanmış bir şekilde endüstriyel açıdan eskitilmiş bir görüntüye kavuşturmakta ve zengin görüntü yakalanmaktadır. Böylece zengin ve ağırbaşlı görüntünün yanı sıra her mekana uyum sağlayan bir terziler atmaktadır.

Doğal ve hoş bir görünüm katmaktadır.  Dolayısıyla mobilya ile birlikte ayakkabı ve çeşitli sanayi kollarında yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır.  Parlak görüntüsü sayesinde daima yeni alınmış bir eşya görüntüsü vermektedir.  Kolaylık ve silindiği için de leke tutmamaktadır.

Nubuk Kumaşın Özellikleri

Nubuk kumaş birçok ayrıcalık ve kolaylık sağlamaktadır. Aynı zamanda şu anda piyasada en fazla değerlendirilen kumaş türleri içerisinde üst sıralarda yer almaktadır.  Birçok özelliği olan nubuk kumaşın değerlendirildiği farklı alanlar vardır. İşte nubuk kumaşın en çok merak edilen özellikleri:

  1. Kanepe ve koltuklardan döşeme amacıyla sık sık değerlendirilmektedir.
  2. Sağlam bir yapıya sahiptir.
  3. Oldukça kullanışlıdır ve her tarza yatkındır.
  4. Lekelenmeye karşı oldukça kalitelidir ve kolay kolay leke tutmaz.
  5. Meydana gelen lekeler de kolay bir şekilde temizlenir.
  6. Uzun seneler güvenli bir şekilde kullanılır.
  7. Deri kumaşlar da olduğu gibi asil ve şık bir görüntüye sahiptir. 

Bu kumaş günümüzde modern dünyada tasarımcıların farklı ürünlerde ve geniş yelpazede kullanmaya özen gösterdiği kumaş türüdür.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12