gtag('config', 'G-X0Q4RFH2S7');

Kredi Notu Olmayanlara Büyük Para Desteği, Göçmenler bile İsterse Alabilir

Yılın ilk yarısında 2.1 milyar TL net kâr elde ettiklerini söyleyen Oğan, yıl sonunda bu rakamın 4 milyar TL’yi aşmasını beklediklerini belirtti.

Ekonomi 13.09.2024, 15:00 Halil Uzan
Kredi Notu Olmayanlara Büyük Para Desteği, Göçmenler bile İsterse Alabilir

Geçtiğimiz günlerde Aktif Bank’ın 25’inci yılı dolayısıyla gerçekleştirilen toplantıda, Genel Müdür Ayşegül Adaca Oğan önemli açıklamalarda bulundu. Oğan, bankanın kredi skoru bulunmayan ve bankacılık sisteminin dışında kalan bireylere yönelik geliştirdiği kapsayıcı hizmetler hakkında bilgi verdi. "Kredi skorunuz yok, bu nedenle bankacılık sisteminde yer alamıyorsunuz; ancak geliriniz var," diyen Oğan, bu kesimlere ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Ayrıca, yasal göçmenlere kredi verme niyetleri olduğunu da belirtti. Ancak bu kredilerin, bankanın bilançosundaki genel payının %5’i geçmeyeceğini ifade etti.

2023 Hedefleri ve Büyüme Stratejisi

Yılın ilk yarısında 2.1 milyar TL net kâr elde ettiklerini söyleyen Oğan, yıl sonunda bu rakamın 4 milyar TL’yi aşmasını beklediklerini belirtti. Bankanın bilançosunun 100 milyar TL seviyelerine yaklaştığını vurgulayan Oğan, “Ortalama Özkaynak Kârlılığı” oranının yıllardır sektör ortalamasının 1.5-2 katı üzerinde olduğunu ifade etti. 25 yıllık tecrübeleriyle, 20 milyon insanın yaşamına dokunan bir ekosistem oluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)