Euro 37,10 %0,03
Dolar 34,27 %0,07
Sterlin 44,56 %-0,04
Altın 3.062 %0,22

Kredi Ara Ödeme Hesaplama Nasıl Yapılır?

İhtiyaç kredisi ara ödeme yapılır mı? Kredi ara ödeme mantıklı mı? Ara ödemeli kredi nasıl alınır? Kredi ara ödeme ile kar edilir mi?

Resim gGIprATChf
Google News

Krediler genellikle bankaları bireysel veya ticari anlamda kendi bankalarını kullanan müşterilerine sundukları nakit seçimlerdir. Elbette krediler nakit olarak sunulabileceği gibi aynı zamanda bono, tahvil veya teminat çeki veya mektubu şeklinde de olabiliyor.

Elbette bankanın müşterisi olduğunuzda yada belli şartları taşımanız halinde bankanız size ihtiyaçlarınız doğrultusunda gerek ihtiyaç gerekse taşıt kredisinden yararlanman imkanları sunmaktadır.

Müşterisi olduğunuz bankadan ihtiyaç duyduğunuz nakdi alabilmeniz için belli şartları yerine getirmeniz gerekecektir. Tüm şartları belli oranlarda yerine getirdiğiniz taktirde bankanız size tüm kredi seçeneklerini uygun ödeme koşullarıyla sunacaktır.

Genellikle bankalar arasında farklı komisyon ve geri ödeme seçenekleri olabilse de bankanız yine de size en uygun seçeneği sunmak için insiyatifini kullanacaktır.

Kredi Erken Ödeme Hesaplamaları Nasıl Yapılmaktadır?

Günümüzde herhangi bir bankadan kredi alabilmek için hiç kuşkusuz kişinin kredi notunun yüksek olması gereklidir. Genellikle banka yönetimi kişiye kredi seçeneklerini sunarken kişinin geçmiş dönemlerde yapmış olduğu ödemelerini dikkate alacaktır.

Kredi notunun yüksek olması kişinin istediği bankadan kredi talebinde bulunabilmesi açısından oldukça önemli bir unsurdur. Hiçbir banka geri alamayacağı bir tutarı karşı tarafa vererek bankasının ekonomik anlamda kötü duruma düşürmek istemez.

Kredilerin ara ödeme hesaplamaları ise bankadan alınmış olan kredinin tümünün banka tarafından yapılan ödeme planından daha önce kapatılması yada ara ödemenin planlanan tarihten önce yapılması durumunda ortaya çıkabilecek kar zarar tablosunda çıkacak tutarın belirlenmesi ara ödeme hesaplamalarında oldukça önemlidir.

Konut Kredilerinde Ara Ödeme Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Genellikle kişiler bir konut almak istediklerinde müşterileri oldukları bankadan belli tutarda yada konutun tamamını ifade eden tutarda kredi almak isterler. Bu kredileri verecek olan banka kişiden belli kriterleri taşımalarını beklerler.

Dolayısıyla kişinin hiçbir bankaya kredi kartı borcunun olmaması ve kredi notunun yüksek olması ilk şartlardandır.

Kredi ara ödeme hesaplamaları konut kredilerinde ihtiyaç kredisine oranla daha farklı olabilmektedir. Özellikle konut kredilerinde kişiler ara ödeme yaptıklarında son ödedikleri tutardan sonra ki anapara üzerinden ödenen ara miktar düşülür.

Kredinin vaktinden önceki dönemde erken kapatma cezası da eklenerek ara ödeme hesaplaması tamamlanır. Tüm bunlar için banka kişilere

  • Kredi vadelerini eksiltmek
  • Kredi vade sayısını aynı kılmak

Gibi iki seçenek sunmaktadır. Kişi dilediği seçeneği seçerek ara ödeme hesaplaması yaptırabilir.

Taşıt Kredisinde Erken Ara Ödeme Hesaplaması

Taşıt kredisi aldığınızda ödediğiniz ara tutar sizin anaparanız üzerinden düşülür. Dolayısıyla banka kişiye yeni bir geri ödeme sistemi düzenleyecektir. Vade sayısı azaltılarak ödenecek taksit tutarı aynı bırakılabilir.

Erken Ödeme Sonucunda Kişiye Ceza Kesilir Mi?

Kişiler isterlerse bankadan aldıkları kredi sonrasında planlanmış ödeme sisteminden ayrı olarak bankaya ödeme yapabilirler. Fakat plana uyulmaması halinde kişiye %2 oranında ek ödeme çıkartılabilir.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
<