Kmh Nedir? Kmh Limiti Nedir? (Kredi Mevduat Hesabı)

Kredi mevduat hesabı nedir? Kmh borcu nedir? Kmh borcu nasıl ödenir? Kmh faizi hesaplama nasıl yapılır?

Ekonomi 22.10.2020, 09:35
Kmh Nedir? Kmh Limiti Nedir? (Kredi Mevduat Hesabı)

Kmh nedir sorusu çok kişinin merak ettiği ve ne anlama geldiğini öğrenmek istedikleri bir kelimedir. Uzun açılımı ise, Kredi Mevduat Hesabı olan kmh, bir çeşit kredidir. Bu krediyi veren çok sayıda devlet ve özel banka bulunuyor. Kmh kredisi ise diğer kredilere nazara biraz farklıdır.

Farkı ise limiti daha önceden tanımlanmış ve bu şekilde hesabınıza yatacak olan nakit paradır.

Bu paranın ise limiti bulunmaktadır. Hangi bankanın müşterisi iseniz o bankadan aldığınız kmh kredisini bankamatik üzerinden 724 kolay şekilde hesabınızdan çekebiliyorsunuz.

Bankanın size belirlemiş olduğu kmh limiti ise, belli bir rakamda olmakla beraber, belli vadeler ile sabitlenmiştir. Ne faizinde bir artış olmaktadır, ne de vadesi uzayıp veya kısalmaktadır. Siz de bankanıza müracaat ederek kmh kredisi alabilirsiniz.

Kmh Hesabının Özellikleri Hakkında

Dilediğiniz zaman istediğiniz şekilde kullanabileceğiniz kmh kredisi, hesabınıza tanımlanmış ve fiyatı önceden belirlenmiş bir kredidir. Bu krediye sahip olmak için bulunan hesabınızın bazı özellikleri vardır. Kmh hesabınızın özellikleri, diğer hesabınız gibi değildir ve farklılıklar bulunmaktadır.

Sahip olduğunuz kmh hesabınızın özellikleri şunlardır.

Kmh hesabınızda bulunan parayı kullanmadığınız zaman, her hangi bir faiz gelmemektedir.

Hesabınıza daha önceden belirlenmiş olan kmh limitini, ihtiyaç anında hemen kullanabiliyorsunuz.

Bu hesap bankadan kredi çekme gibi bir işlemi gerektirmediği için, günün 24 saati hesabınız içerisinde bulunan nakit parayı kullanabiliyorsunuz.

Ayrıyetten otomatik ödeme ile bankaya talimat vermiş olduğunuz faturalarınız bulunuyorsa ve hesabınızda nakit para yok ise, kmh hesabınızda bulunan nakit para ile eft işlemleri ve fatura yatırımları gibi tüm işlemlerini, sizlere verilen kmh limiti ile yapabiliyorsunuz.

Kmh Nasıl Başvuru Yapabilirsiniz?

Kmh hesabı çok kişinin başvuru yaptığı ve nakit paraya ihtiyaç duyulan zamanlarda insanların ihtiyaçlarını gidermek için kullanılan bir kredi türü hesabıdır. Kmh hesabına başvuru yapmak isteyen kişiler gerekli olan gelir belgesinin dışında, nüfus cüzdanı ile beraber banka şubenize gidip, başvurunuzu yapabilirsiniz.

Eğer şube üzerinden başvuru yapmak istemiyorsanız, vadesiz mevduat hesabınızın bulunduğu bankanın internet bankacılığını kullanarak, kmh hesabı başvuru bölümüne gelmeniz ve başvuruda bulunmanız mümkün olacaktır.

Eğer dilerseniz müşteri temsilcisinin numarasını direkt olarak arayabilir, hem kmh hesabı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz, hem de başvuru şartlarını sorduktan sonra, başvurunuzu yapabilirsinz. Dilerseniz cep telefonuzdan sms yöntemi ile de kmh hesabına başvuru yapabiliyorsunuz.

Kmh Limitinin Belirlenmesi Nasıl Oluyor?

Kmh oluşturmak istiyorsanız ve nakit para ihtiyacınızda bu kredi türünden faylanmak isterseniz, bankanızın belirlemiş olduğu kmh limiti ile bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kmh limitinin belirlenmesi, müşterisi olduğunuz bankanın insiyatifine kalmış bir şeydir

 Bankanızın belirlemiş olduğu bu limit sizlere sabit olarak veriliyor ve verilen nakit parayı ihtiyaç doğrultusunda kullanabiliyorsunuz. Bankaların insiyatifleri doğrultusunda belirlenen kmh limitini ise bankalar, kişinin gelir durumuna göre ve kredi notuna bakarak belirliyorlar. En fazla ve üstte belirlenen kmh limiti ise, aylık gelirinizin en fazla 3 katı olacak şekilde banka tarafından belirleniyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03