Euro 37,10 %0,03
Dolar 34,27 %0,09
Sterlin 44,60 %0,05
Altın 3.062 %0,19

Kediler Uçak Yolculuğu Yapabilir Mi?

Kedim ile uçağa binebilir miyim? Kediler uçağa alınıyor mu? Kedilerin uçakta hakları nedir? Evcil hayvanlar uçağa binebilir mi? Daha fazla sorunun cevabı haberimizde.

Resim K5e9iRIkie
Google News

Kişiler en yakın dostları ile uçak yolculuğu yapmak isterler ancak prosedürler Sürekli değişebilmekte ve havayolunun güncel web sitesinde bile bilgiler yanıltıcı olabilmektedir.  Evcil hayvanları ile beraber yolculuk yapmak isteyenler için gereken prosedürü biz bu yazımızda ele aldık işte adım adım yapılması gereken her şey bu yazıda.

Ne olursa olsun herhangi bir yer referans alınmamalıdır.  Hatta kullanılacak olan havayolu şirketinin web sitesi bile güncel olmayabilir.  Uçakta evcil hayvan taşıma ile alakalı prosedürler sürekli değişkenlik göstermektedir.  Dolayısıyla mutlaka ilgili şirket önceden aranmalı ve yapılması gerekenler hakkında bilgi alınmalıdır.  Evcil hayvan taşıma prosedürü havayolu şirketlerinin hepsinde farklılık göstermektedir.  Genellikle evcil hayvanlar sadece yolcu eşliğinde uçağa kabul edilmektedir.

Yurt dışına çıkılacak da gidilecek ülkenin evcil hayvan kabul prosedürü ile ilgili bilgi alınması gerekmektedir.  Çünkü varılacak ülkenin giriş ve Transit şartlarına duyulmuyorsa uçuşa da kabul edilmemektedir.  Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkemiz için üye ülkelere seyahat edildiği vakitte evcil hayvanın inaktif kuduz aşısı yaptırmalıdır.  Aşıdan 30 gün sonra antikor titrasyon ölçümü yapılması da zorunludur.  Dolayısıyla aşıyı son haftaları bırakmamak önemlidir.

Tarihleri ile birlikte aşı karnesini işlem yapılması mantıklı olacaktır. Aşılardan sonra evcil hayvanın uçuştan önce veteriner kontrolünden geçmesi gerekmektedir ve tavsiye alınmalıdır.

Kurallarla ilgili havayolu şirketi sakıncalı bir durum gördüğünde evcil hayvanı uçağa alma yetkisine sahiptir. Evcil hayvanın korkmaması davranış ya da görünüşünde insanları rahatsız edebilecek bir durumun olmamasına özen gösterilmelidir.  Bazı ülkeler ise evcil hayvanları kesinlikle Yurtdışından kabul etmemektedir uçuş gününden önce gidilecek ülkenin Konsolosluğu ile irtibat kurmak önemlidir. Hamile hayvanlar da uçağa kabul edilmemektedir.

Ayrıca ağırlığı 8 kiloyu Aşan ve taşıma kabının boyutlarının 23x40x55 cm’den büyük olması durumunda evcil hayvan Kargo departmanında seyahat edecektir Dolayısıyla Taşıyıcı olan kutunun üzerine tüm ihtimaller göz önüne alınarak ad, soyad, adres telefon numarasının yazılması önemlidir.  bir de hayvanın cinsi,  sayısı ve isminin bulunduğu etiket yapıştırılması zorunludur.  Bu etiketi yapıştırdıktan sonra taşıma esnasında görevlilerin daha dikkatli olabilmesi için kafesin üstüne “It is  alive” etiket yapıştırılmalıdır.

Seyahat edilecek uçakta herhangi bir yolcu kedi, köpek ya da kuşa alerjisi olduğunu sağlık raporu ile beyan ederse evcil hayvan ölçüler uygun olsa bile kabin içerisinde Seyahat edememektedir.  Bir uçuştan her yolcu için sadece iki kafes kabul edilmekte ve bir tanesi kabine alınmaktadır.  Uçuş süresinden en geç 6 saat öncesinde havayolu şirketinden rezervasyon yaptırılması gerekmektedir ve bu rezervasyon onaylatılmalıdır. Kargo bölümünde de kontenjan olduğu atlanmamalıdır.

Bagaj hakkı olsa bile evcil hayvan üzerinden ayrı bir ücret alınmaktadır.  Evcil hayvan kafesi ile beraber satılmakta ve buna göre ücret belirlenmektedir.  Bu ücret havayolundan havayoluna farklılık göstermektedir.  Eğer evcil hayvan bagaj bölümünde seyahat edecekse check-in sırasında havayolu şirketinin görevlisine teslim edilmekte ve görevliden inişten sonra teslim alınmaktadır.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
<