gtag('config', 'G-X0Q4RFH2S7');

Fed Kararı Öncesi Dolar Düşüşte: Euro ve Sterlin Yükseliyor

Avrupa'da, euro/dolar %0,4 yükselişle 1,1115 seviyesinden işlem görüyor. ECB'nin geçen hafta faiz oranlarını 25 baz puan düşürmesine rağmen, ECB Başkanı Christine Lagarde faiz patikasının önceden belirlenmediğini belirtmiş ve gelecek ay indirim beklentilerini azaltmıştı.

Ekonomi 16.09.2024, 21:30 Halil Uzan
Fed Kararı Öncesi Dolar Düşüşte: Euro ve Sterlin Yükseliyor

Dolar, Fed'in bu hafta başlaması beklenen faiz indirimi döngüsü öncesinde zayıflıyor. Dolar endeksi, Fed'in son politika toplantısını tamamlamasının ardından faiz oranlarını düşürmesi beklentisiyle %0,4 düşerek 100,357 seviyesine geriledi. ABD'de tüketici fiyat endeksinin Şubat 2021'den bu yana en düşük seviyesine gerilemesi, Fed'in faiz indirimine gitmesi beklentisini artırdı. Ancak, indirimin boyutu konusunda belirsizlik devam ediyor. Medyadaki spekülasyonlar, Fed'in 50 baz puanlık büyük bir indirim yapması ihtimalini artırmış ve dolarda Cuma günü keskin bir düşüşe yol açmıştı. CME FedWatch'a göre, yatırımcılar Eylül toplantısında 50 baz puanlık bir indirim olasılığını %59 olarak fiyatlandırıyor.

Euro ve sterlin, Fed'in indirim beklentisiyle güçleniyor.

Avrupa'da, euro/dolar %0,4 yükselişle 1,1115 seviyesinden işlem görüyor. ECB'nin geçen hafta faiz oranlarını 25 baz puan düşürmesine rağmen, ECB Başkanı Christine Lagarde faiz patikasının önceden belirlenmediğini belirtmiş ve gelecek ay indirim beklentilerini azaltmıştı. Sterlin/dolar ise Perşembe günü yapılacak son İngiltere Merkez Bankası toplantısı öncesinde %0,4 artışla 1,3173 seviyesine yükseldi. İngiltere Merkez Bankası'nın temel faiz oranını %5'te tutması bekleniyor.

Yorumlar (0)