Evde Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?

Şeker hamuru temelde şeker ve su kullanılarak hazırlanan, pastalarda süs malzemesi olarak kullanılan bir hamurdur. Lezzetini içindeki şekerden alan hamur her renkte yapılabildiği için ideal bir süs malzemesidir.

Resim TWB3w2dLdm
Google News

Şeker hamuru pek çok düğün, nişan ya da doğum günü gibi organizasyonda hazırlanan pasta ve keklerin üzerine yapılan dekorlarda yoğun olarak kullanılmaktadır.

Herkes tarafından çok sevilen şeker hamurunun yapılışı da son derece basittir. Evde kolayca hazırlanan şeker hamuru oldukça lezzetlidir.

Şeker Hamuru Nedir?

Şeker hamuru temelde şeker ve su kullanılarak hazırlanan, pastalarda süs malzemesi olarak kullanılan bir hamurdur. Lezzetini içindeki şekerden alan hamur her renkte yapılabildiği için ideal bir süs malzemesidir.

Şeker, su, jelatin ve gliserol kullanarak hazırlanan hamurun yenebilir olması da büyük bir avantajdır. Farklı şekiller ve desenler akla gelebilecek her rengi kullanarak yapılmaktadır. Hayvan desenleri, çiçek desenleri gibi dikkat çeken ve sevimli şekiller ile şeker hamuru yaparak pasta ve kekleri süslemek mümkündür.

Kasalardan Kitaplık Yaparken Malzeme Seçimi

Evde yapılan şeker hamuru için evde rahatça bulunan malzemelerin kullanılması önemlidir. Yine buna ek olarak pastanelerde yapılan orijinal şeker hamuru ile aynı tat ve kıvamda olurken daha sağlıklı olması da sağlanmış olur. Bu şekilde şeker hamurunun kanserojen etkileri de ortadan kaldırılmış olur.

Gerekli Malzemeler:

  • Bal
  • Pudra Şekeri
  • Yumurta
  • Kişinin tercihine göre gıda boyası

Burada kullanılan gıda boyasının farklı renkleri mevcuttur. Çarşılardan bulunabildiği gibi internet üzerinde de çok farklı çeşitlerde gıda boyası mevcuttur. Gıda boyası tüketilebilirdir ve kaliteli olanları tamamen doğal malzemelerden yapılır.

Şeker Hamurunun Hazırlanışı

1. İlk olarak yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Bu işlemden sonra yumurtanın beyaz ve bal aynı kaba alınarak çırpılır.

2. Çırpma işlemi devam ederken pudra şekeri azar azar karışımın içine dökülür. Pudra şekerini ilave ederken karıştırmaya devam etmek çok önemlidir.

3. Pudra şekeri ekledikçe karışım hamur kıvamını almaya başlayacaktır. Bu süreçte hamur tam kıvamını alana kadar ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edilir.

4. Şeker hamuru bu şekilde hazırlandıktan ve kıvama geldikten sonra gıda boyası istenen renkte eklenir. Renk verildikten sonra hamur kullanılmaya hazırdır.

5. Bu noktadan sonra hamur açılır ve istenen şekle sokulur. Şekil vermek için hamur kalıpları kullanılabilir.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
<