En Yüksek Faiz Veren Bankalar Hangileridir?

Dolara en yüksek faiza veren banka hangisidir? Euro'ya en yüksek faiz veren banka hangisidir? En yüksek faiz veren bankalar ne kadar faiz veriyor?

Ekonomi 21.10.2020, 09:30
En Yüksek Faiz Veren Bankalar Hangileridir?

Yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve piyasalardaki hareketlilik nedeni ile birçok banka da faiz oranında önemli ölçüde değişikliğe gittiler. Özellikle döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar ve altının yükselmesi ile birlikte mevduat faiz oranları da ciddi oranda artış gösterdi.

Bu oranların bankan bankaya göre değişiklik gösterdiğini görüyoruz. Aslında her banka kafasına göre mevduat faizini belirleyemiyor belirli kurallar çerçevesinde bir alt sınır ve üst sınır bulunmaktadır. Buna bağlı olarak da bankalar müşterilerine faiz oranlarını sunmaktadır.

Pandemi süreci ile birlikte piyasalarda yaşanan dalgalanmalar nedeni ile bir dönem tl mevduat hesaplarında önemli ölçüde bir gerileme yaşanmıştı. Ancak son günlerde piyasaların yeniden hareketlenmesi ile birlikte birçok banka tl mevduat hesaplarında önemli ölçüde oran artırımına gitmiş durumda.

32 gün vade için önemli gelişmeler yaşanan mevduat oranları vade süresinin daha da artması durumunda daha yüksek faiz oranları sunabiliyor. Genellikle insanlar piyasaya olan güvensizlik nedeni ile 32 gün faizde tutmayı terci etmektedirler. Yazımız içerisinde en yüksek mevduat faiz oranlarını, hangi bankaların kaç güne ne kadar faiz oranı verdiğini ilk beş banka bazında bulabilirsiniz.

Teb Bankası

Listemizin ilk sırasında Teb Bankası yer alıyor. Özellikle cepte Teb uygulaması ile dijital bankacılık konusunda önemli gelişmeler kaydeden banka birçok müşterisine marifetli hesap kapsamı adı altında 32 günde %13’lük bir faiz oranı sunuyor. Bu oran birçok bankaya baktığımızda oldukça yüksek bir oran diyebiliriz.

Burgan Bank

Burgan Bank da yine dijital müşterileri için faiz oranını %12.90 olarak belirlemiş durumda. Özellikle dijital uygulamada açılan vadeli hesaplar için 32 günde uygulanan bu faiz oranı birçok banka kıyasla oldukça yüksek getiri sağlamaktadır.

Qnb Finansbank

Qnb Finansbank dijital uygulamalarda da şube hesaplarında da aynı oranı kullanıyor. Bazı müşterilerine farklı kapsamda kampanyalar sunan banka mevduat faiz oranını 32 gün için 12.65 olarak belirlemiş. Bu oran da diğer bankaları baz alırsak oldukça iyi bir oran olarak gözüküyor.

İng Bank

İng bank turuncu hesap adı altında müşterilerine ek limitli alternatif bir hesapta sunuyor. Bu hesabı da isterseniz vadeli hesap isterseniz de normal vadesiz hesap olarak kullanabilirsiniz. Birikimimize dokunmadan hem vadesiz hesabımı kullanayım hem de faiz getirisi elde edeyim diyorsanız e turuncu hesap adı altında dijital uygulamadan açacağınız bir hesap bulunuyor. Faiz oranı da 32 gün için 12.50 olarak belirlenmiş durumdadır.

Garanti Bankası

Birçok uygulamanın öncüsü olarak bilinen Garanti Bankası’nda da elma hesabı adı altında bikrim hesabı mevcuttur. Diğer bankalara oranla ilk beş banka arasında yer alan banka mevduat faizinde 32 gün için 11 oranını kullanıyor. Elma hesabı adı altında da birikim yapabilir ve hesabınızda faiz getirisi elde edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03