Çiğ Köfteci Dükkanı Nasıl Açılır? Çiğ Köfteci Dükkanı Kaç TL'ye Açılır?

Komagene çiğ köfte dükkanı açmak kaç TL? Çiğ köfte dükkanı ne kadar kazandırır? Çiğ köfteci açanların yorumları nasıl? Çiğ köfte dükkanı açmak için gerekli evraklar nelerdir? Çiğ köfte dükkanı dekorasyonu nasıl olmalıdır? Çiğ köfte dükkanı açmak maliyeti ne kadar?

Ekonomi 30.10.2020, 11:57
Çiğ Köfteci Dükkanı Nasıl Açılır? Çiğ Köfteci Dükkanı Kaç TL'ye Açılır?

Yeni bir iş fikrine açıksanız ve elinizdeki sermayeyi kazanç getirecek bir işe yatırmak istiyorsanız çiğ köfte dükkânı açmak mantıklı bir seçim olabilir. Peki, çiğ köfteci dükkânı açmak mantıklı mı? Ne kadar kazanırım?

Yeni Bir İş Fikri: Çiğ Köftecilik

Ülkemizin geleneksel tatları arasında yer alan ve başta Adıyaman olmak üzere Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Malatya gibi çeşitli illerimizde kendine has yöntemler ile yapılan çiğ köfte bir sıralama yapıldığında Türkiye’nin en çok tüketilen yiyecek çeşitleri arasında başlarda gelmektedir. Buna bağlı olarak özellikle geride bıraktığımız on yıllık zaman dilimi içinde çiğ köfte dükkânlarının sayısı ciddi bir patlama yapmıştır.

Her zaman giden bir yiyecek olması, ayaküstü atıştırılabilmesi, uygun fiyatlı olması, yapımının kolay olması çiğ köfte dükkânı açma fikrini cazip kılan etkenlerden sadece birkaçıdır.

Çiğ Köfteci Dükkânı Nasıl Açılır?

Çiğ köfteci dükkânı açabilmek için bazı prosedürlerin tamamlanması gerekmektedir. Bazı belgeler iş yeri açılması için zorunludur. Bunlar arasında işe başlangıç bildirgesi belgesi, nüfus cüzdanı örneği, iş yerinin durumuna göre tapu senedi ya da kira kontrat belgesi, vesikalık fotoğraflar, vergi levhası ve adres bildirim belgesi gibi belgeler bulunmaktadır.

Çiğ Köfteci Dükkânı Nerede Açılmalı?

Çiğ köfteci dükkânı açmak için ufak bir dükkân bulunması yeterlidir. Genellikle ayaküstü hızlı bir atıştırmalık olduğu için tasarım buna göre yapılabilir. Çok fazla sayıda masaya gereksinim yoktur.

Yiyecek sektörünü ilgilendiren her işte olduğu gibi çiğ köfte için seçilecek yerin de işlek bir yerde bulunması önemlidir. Çevrede fazla sayıda iş yerinin olması paket servis işini yoğunlaştırır. Bunun yanında çevrede eğitim kurumlarının bulunması da iş yerinin daha verimli çalışmasını sağlayacaktır.

Bayilik Veren Çiğ Köfteci Şirketleri

Çiğ köfte dükkânını kendiniz açabileceğiniz gibi sektörün önde gelen firmaların bayiliklerini almayı da tercih edebilirsiniz. Bunların şartları ve kuralları için internetten gerekli araştırmaları yapabilirsiniz.

Çiğ Köftecilik Ne Kadar Para Kazandırır?

Çiğ köfte dükkânında içecek olarak ayran ya da diğer soğuk meşrubatların satışıyla birlikte kar oranı yükselecektir. İşlek bir çiğ köfteci dükkânı aylık ortalama en az 10.000 TL tutarında bir gelir getirecektir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11