BtcTurk, Paribu ve Bitexen'den Sektördeki Olumsuz Gelişmelere Dair Açıklama

Ülkemizde hizmet vermekte olan en büyük borsalar arasında bulunan BtcTurk, Paribu ve Bitexen, son zamanlarda çıkan olumsuz haberlerden sonra kamuoyuna açıklama gerçekleştirdi.

Ekonomi 24.04.2021, 19:32 İrem Durak
BtcTurk, Paribu ve Bitexen'den Sektördeki Olumsuz Gelişmelere Dair Açıklama

BtcTurk, Paribu ve Bitexen'den Sektördeki Olumsuz Gelişmelere Dair Açıklama

Ülkemizde hizmet vermekte olan en büyük borsalar arasında bulunan BtcTurk, Paribu ve Bitexen, son zamanlarda çıkan olumsuz haberlerden sonra kamuoyuna açıklama gerçekleştirdi. Her üç borsa da regülasyonlar ile ilgili devletin yanında olduklarını belirtti. BtcTurk, Paribu ve Bitexen'den sektördeki olumsuz gelişmelere dair açıklama geldi.

Son günlerde Thodex ile VeBitcoin’in faaliyetlerini bitirmesi ve Thodex CEO’sunun 2 milyar dolar ile birlikte ülkeden kaçması, kripto para sektörü ile ilgili güveni büyük oranda sarstı. Aynı zamanda da bu olaylar, ülkemizde faaliyet göstermekte olan diğer yerli borsalara da gözleri çevirdi. Bugün ise ülkemizde en büyük borsalar arasında bulunan üç borsadan ard arda açıklama geldi.

2013 senesinden bu yana hizmet vermeyi sürdüren BtcTurk tarafından gerçekleştirilen açıklama, doğrudan şirketin önemli isimlerinden yapıldı. BtcTurk CEO’su Özgür Güneri ve BtcTurk Yönetim Kurulu Üyesi Bora Oruç, açıklamaları içerisinde kullanıcıların doğru karar verebilmeleri adına ve sağlıklı bilgilere ulaşabilmelerinin sağlanmasının oldukça önemli olduğunu belirtti. Açıklamadaki bazı başlıklar şu şekildeydi:

BtcTurk tarafından paylaşılan açıklama:

“Kripto paralar ve Bitcoin ile yaşamayı öğrenmek gerekiyor.”

CEO Özgür Güneri, gerçekleştirdiği açıklamasında kripto para sektörünün 2 trilyon doları aşmış olan pazar değeri ile günden güne büyümeye devam ettiğini belirtti. Güneri, bu sektörün ülkelerin ekonomileri için kazandırabileceği değerleri göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti ve şu şekilde devam etti:

“Avrupa’da bazı ülkeler birkaç sene önce kripto para ve blokzinciri girişimcilerini desteklemeye geçti ve bu ülkeler kriptopara ekosisteminin merkezi olma ile ilgili olarak hızla ilerliyor. Türkiye ise, kriptopara bilinirliğinin en yaygın olduğu ülkeler arasında bulunuyor. Burada kritik olan doğru platformlar ile devam etmek. Türkiye’de bu işi hakkı ile gerçekleştiren şirketler bulunuyor. Kullanıcıların dikkat etmesi gerekli olan en temel kriterler şunlar olmalı: İyi yönetim, finansal güç sahipliği, geçmişi ve deneyimiyle hesap verebiliyor olması... Öte taraftan kurumların neler yapmış olduklarının yanı sıra yapmadıkları da kullanıcılar tarafından düzenli ve yakın bir şekilde takip edilmeli.”

“Düzenlemeler, Türkiye’nin sektör içerisinde önemli oyunculardan birisi olmasını sağlayacaktır.”

“Önümüzde ilerleyen süreçte de Türkiye’de orta ve uzun vadeli olarak kripto varlıklar ile ilgili düzenlemelerden olumlu adımlar atılacağına inanmaktayız. Bu sektörün çok daha büyüyebileceği, Türkiye’nin küresel olarak bu işte güç olabileceği ve markalar çıkarabileceği bir fırsat bulunuyor. Kripto para sektöründe gerçekleştirilecek olan düzenlemeler, Türkiye’nin bu sektör içerisinde önemli oyunculardan biri olmasını sağlayacaktır.  Bu doğrultuda gerçekleştirilen çalışmaları da takdir ile karşılıyor ve destekliyoruz.”

“Devlete her türlü desteği sağlamaya hazırız.”

BtcTurk Yönetim Kurulu Üyesi Bora Oruç, yaptığı açıklamada Merkez Bankası tarafından ödemelerden kripto paraların alınmamasına dair yayınlanmış olan yönetmelikle alakalı olarak değerlendirmelerde bulundu.

Paribu'dan Yapılan Açıklama;

Bitexen'den Yapılan Açıklama,

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12