Bayilik Veren Firmalar Hangileridir? Bayilik Kaç TL?

Ücretsiz bayilik veren firmalar hangileridir? Bayilik veren giyim firmaları hangileridir? Sermayesiz bayilik veren firmalar hangileridir? İstanbul bayilik veren firmalar hangileridir? Tarım aletleri bayilik veren firmalar? 100 bin TL'ye bayilik veren firmalar hangileridir? Bölge bayiliği veren firmalar hangileridir?

Ekonomi 03.11.2020, 13:37
Bayilik Veren Firmalar Hangileridir? Bayilik Kaç TL?

Türkiye'de bir çok yerli ve yabancı firma, franshising bayilik vererek, hem yeni iş kurmak isteyenlere bir fırsat sağlıyor, hemde kendi şubelerinin çok kişi tarafından duyulmasını sağlıyor. Bu bayilik hizmetini ise, belli bir fiyat karşılığında veriyor.

Oldukça fazla bayilik veren, frenchising firmaları bulunuyor. Bu firmaların bazılarının fiyatları oldukça yüksek iken, bazıları ise oldukça makul olmaktadır. Her bütçeye göre iş kurma fırsatını, kendilerine franchising bayiliği vererek sağlıyorlar. Firmaların istemiş olduğu bu fiyatlar ise, isim hakkıdır.

Franchising Veren Firmaların İsimleri

Türkiye'de bulunan çok sayıda tanınmış firma bulunurken, çok fazla tanınmayan ve tanınmak maksadıyla uygun fiyatlarla isim hakkı alan, bazı firmalar bulunuyor.

Franchising veren firmalardan bazılarının isimleri ise şu şekildedir.

  1. Tatlıses Çiğ Köfte
  2. Yeşilçam Kahve Evi
  3. Şampi
  4. Bostancı Kahvecisi
  5. Bursa Kebap Evi
  6. Konyalı Ahmet Usta
  7. Konbey Döner
  8. Kahve Aşkına
  9. Bolulu Hasan Usta
  10. Ziyafet Çiğ Köfte

gibi çok sayıda firma ismi bulunuyor. Bunların dışında ise, dilim börek, hasan ustam ikizler, mood bike, bitez dondurmacısı gibi çok sayıda yerli ve yabancı firma ismi bulunmaktadır.

Düşük Fiyatlı Franchising Veren Firmaların Almış Oldukları İsim Paraları

Elinde mevcut birikimi olan ve bu birikimini bir firmanın franchising şubesi olarak değerlendirmek isteyen kişiler bulunuyor. Bazı tanınmış firmalar, isim hakkı olarak oldukça yüksek rakamlar istemektedirler. Bazı firmaların istemiş oldukları franchising fiyatları ise daha düşüktür.

Bu firmaların istedikleri paralar ise şu şekildedir.

  1. Tatlıses Çiğ Köfte : 5 bin tl istiyor.
  2. Bitez Dondurmacısı : 25 bin tl talep ediyor.
  3. Ziyafet Çiğ Köfte : 15 bin tl istiyor.

Bunun yanısıra ise, hiç isim parası talep etmeyen bazı firmalar bulunuyor. İsim parası talep etmemesini sebebi ise, insanlar tarafından daha fazla tanınmak ve reklamının olmasıdır. Çaygara ve dilim börek gibi firmalar, kişilerden her hangi bir isim parası istemiyorlar.

Yüksek Fiyatlı Franchising Veren Firmaların İstedikleri Fiyatlar

Bazı firmaların hiç para istememesi ve az bir fiyatla isim hakkı talep etmesinin yanısıra, oldukça yüksek rakamlarda isim hakkı parası isteyen firmalar bulunmaktadır. Bu firmalar oldukça tanıdıkları için ve iyi iş yaptıkları için, bu fiyatları kişilerden talep etmektedirler.

Yüksek rakam talep eden bazı firmaların istemiş oldukları fiyatlar ise şu şekildedir.

  1. David People : 50 bin dolar isim hakkı talep ediyor.
  2. Bolulu Hasan Usta : Franchising bedeli olarak, 50 bin dolar para talep ediyor.
  3. Essi Güzellik : 80 bin euro ile 250 bin euro arasında bir para talebi bulunmaktadır.
  4. Özsüt : 70 bin dolar isim hakkı istemektedir. Bunun yanında ise, 200 bin tl teminat mektubu talep ediyor.

Bu gibi yüksek meblağ talep eden firmaların yanısıra ise, göksel tantuni 30 bin dolar isterken, 1453 osmanlı firması ise, 50 bin dolar gibi yüksek bir meblağ talep etmektedir.

Türkiye'de Franchising Veren Firmaların Sayıları Hakkında

Türkiye içerisinde bulunan çok sayıda yerli ve yabancı firma bulunuyor. Franchising veren bu firmaların sayıları yapılan araştırmalar sonucunda ise, 1471 olarak belirlenmiştir. Her geçen gün bu sayıda artış olmaktadır. Franchising pazarının hacmi ise, 43 milyar dolar gibi bir rakama ulaşmıştır.

Türkiye'de 2000 adet zincir mağaza bulunurken, bu firmalara ait 50 bin civarında şubesi ise, frenchising bayiliği kullanmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10