gtag('config', 'G-X0Q4RFH2S7');

Altın Ateşleniyor, FED Kararı Bekleniyor: Piyasaların gözü bu hafta FED ve TCMB'de

Geçtiğimiz hafta rekor üstüne rekor kıran altın, FED haftasında da yeni bir tarihi zirveye ulaştı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, global merkez bankalarının faiz indirimi serisiyle altının tarihi rekorlar kırmaya devam ettiğini belirtiyor.

Ekonomi 17.09.2024, 20:00 Halil Uzan
Altın Ateşleniyor, FED Kararı Bekleniyor: Piyasaların gözü bu hafta FED ve TCMB'de

Bu hafta finans piyasaları için adeta kader haftası olacak. Hem ABD Merkez Bankası (FED) hem de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararlarını açıklayacak. Piyasalar, özellikle FED'in faiz kararına odaklanmış durumda.

Altında Rekorlar Ardından Yeni Bir Zirve

Geçtiğimiz hafta rekor üstüne rekor kıran altın, FED haftasında da yeni bir tarihi zirveye ulaştı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, global merkez bankalarının faiz indirimi serisiyle altının tarihi rekorlar kırmaya devam ettiğini belirtiyor. Bu hafta ons altın 2589 doları aşarken, gram altın da 2860 TL seviyesine ulaştı. Sarı, altın fiyatlarındaki yükselişin devam edebileceğini vurguluyor.

FED'den Beklenti: 25 Baz Puan İndirim

Piyasalar, FED'in çarşamba günü açıklayacağı faiz kararında 25 baz puanlık bir indirim beklemekte. Ancak, 50 baz puanlık bir indirim olasılığı da göz ardı edilmemeli. Bu durum altın fiyatlarında farklı hareketliliklere neden olabilir.

Yorumlar (0)