MSÜ kaç kişi alacak? 2021 MSÜ Hava, Kara, Deniz Harp Okulları ve Astsubay MYO kontenjanları

MSÜ sınavı bugün yapıldı. Sınavın bitirilmesinin ardından, bu seneki sınava kaç kişinin katıldığı ve MSÜ Hava, Kara, Deniz Harp Okulları ile Astsubay MYO kontenjanları araştırılıyor.

Eğitim 07.05.2021, 11:57 İrem Durak
MSÜ kaç kişi alacak? 2021 MSÜ Hava, Kara, Deniz Harp Okulları ve Astsubay MYO kontenjanları

MSÜ kaç kişi alacak? 2021 MSÜ Hava, Kara, Deniz Harp Okulları ve Astsubay MYO kontenjanları

MSÜ sınavı bugün yapıldı. Sınavın bitirilmesinin ardından, bu seneki sınava kaç kişinin katıldığı ve MSÜ Hava, Kara, Deniz Harp Okulları ile Astsubay MYO kontenjanları araştırılıyor. ÖSYM koordinesi içerisinde gerçekleştirilen sınavda kontenjan sayısını MSÜ belirlemekte. Peki, MSÜ kaç kişi alacak? 2021 MSÜ Hava, Kara, Deniz Harp Okulları ve Astsubay MYO kontenjanları…

MSÜ kontenjanları, bugün gerçekleştirilen tek oturumlu sınavın bitirilmesinin ardından araştırılmaya başlandı. Her sene Milli Savunma Üniversitesi kontenjanı ve alınacak olan öğrenci sayısı üniversite yönetimi tarafından belirlenmekte. Taban puanları da sınavdaki genel başarı durumuna göre belirleniyor. Peki, Milli Savunma Üniversitesi 2021 senesinde kaç öğrenci alacak ve MSÜ Hava, Kara, Deniz Harp Okulları ve Astsubay MYO kontenjanları açıklandı mı?

MSÜ sonuçlarına göre hava, kara ve deniz okullarını tercih edecek olan adaylar için 2021 taban puanları ve kontenjan bilgilerini araştırılmaya devam ediyor. 2021 senesine ait MSÜ kadın erkek taban puanları ve kontenjan bilgileri açıklanmadı. Haberimizde, geçmiş döneme ait olarak bilinen taban puanlara erişebilirsiniz.

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve MYO Taban Puanları Açıklandı Mı?

2020 senesine ait taban puanları daha açıklanmadı. Fakat adaylara fikir olabilmesi açısından geçmiş senelere ait puanlar haberimizde bulunuyor. İşte puanlar;

MSÜ Puan Hesaplama Nasıl Yapılır? MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı Puan Hesaplama İşlemi

Bünyesinde harp okulları, enstitüler bir de meslek yüksekokulları yer alan Milli Savunma Üniversitesi sınavına giren ya da girecek olan adaylar, MSÜ puan hesaplama ne şekilde yapılır? Sorusuna ait cevap araştırıyor.

MSÜ puan hesaplama

MSÜ puan hesaplama diğer sınavlarda olduğu gibi bu hesaplama da net üzerinden gerçekleştiriliyor. Puan hesaplama işlemi yapıldığında 4 yanlışın bir doğruyu götürdüğü akıldan çıkarılmamalıdır. Tüm adaylar girmiş oldukları testten aldıkları nete göre ham puanlarını belirlemekte. Alınan ham puanlar doğrultusunda o teste ait ortalama ve standart sapma hesaplanır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak bütün sınava giren adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14