​​​​​​​Çubuk Gezilecek Yerler, ​​​​​​​Çubuk Nüfusu ve ​​​​​​​Çubuk Posta Kodu

​​​​​​​Çubuk ilçesi hakkında merak edilenler, ​​​​​​​Çubuk ilçesi tarihi ve ​​​​​​​Çubuk ilçesi nasıldır?

Çubuk 10.09.2020, 12:18
​​​​​​​Çubuk Gezilecek Yerler, ​​​​​​​Çubuk Nüfusu ve ​​​​​​​Çubuk Posta Kodu

Çubuk Gezilecek Yerler

Çubuk Ankara’da birçok farklı gezilecek yere sahip ve doğal ile yapay güzellikleriyle göz dolduran yerlerden biridir. Karagöl, Sele Köyü, Melikşah Hamamı, Hacılar Köyü Şelalesi, Çubuk 2 Barajı, Çubuk 1 Barajı, Karadana Köyü Çubuk’ta gezilebilecek bilinen alanlardır.

Çubuk Halkı Nasıldır?

Çubuk Halkı genel olarak tüm Ankaralılar gibi misafirperver yaklaşımda ve sıcak kanlı davranışlar içindedir.

Çubuk Tarihi

İlk ile Orta Çağ’dan bu yana Kral ile İpek yolları üzerinde bulunan ilçe hızlı bir şekilde gelişerek bugünlere gelmeyi başarmıştır. Hattiler, Romalılar, Bizanslılar, Hititler, Selçuklular ve Osmanlıların hakimiyetinde kalmıştır. Kalıntı ve izler bu uygarlıkların medeniyetleri ile ilgili bilgi vermektedir. Çubuk ile çevrelere yerleşen medeniyetler çeşitli iskan yerleri kurmuşlardır. Dolayısıyla Roma ve Bizans dönemine ait birçok kalıntılara rastlanmaktadır. Çubuk’taki Balıkhisar Köyünde bulunan kalıntılar, Çat Köy ve Camili’deki kale ile Güldarpı Köyündeki kazılarda ortaya çıkan mermer aslan heykeli, Yakup Derviş Köyündeki mezar kalıntıları da Bizanslılar ve Romalılar döneminden kalmadır. Ankara’nın fethinden sonra geldikleri söylenmektedir. Bu bölgeye gelen Türkler aile, asker, gelenek, görenek ve inançlarını yaymayı başarmıştır. 1902’de kaza, 1907’de Ankara’ya bağlı olan nahiye olmuştur.

Çubuk İlçesinde Ne Alınır?

Çubuk ilçesinin turşusu meşhurdur. Çubuk’a gelenler mutlaka turşudan tatmalı ve bu yöresel lezzetleri tanıtmalıdır. Ayrıca bir de Çubuk şarabı meşhurdur.

Çubuk Ankara Arası Kaç Kilometre?

Ankara şehir merkezine 39 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Çubuk Yol Tarifi

Ankara Esenboğa Havalimanından yaklaşık olarak yarım saat yolculuk sürmektedir. Ulaşımı gayet kolaydır. Çubuk’a gitmek isteyenler için Ankara merkezden belirli saatlerde otobüs kalkmaktadır.

Çubuk İlçesi Özellikleri

Çubuk ilçesi de diğer Ankara ilçeleri gibi birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Adı oldukça duyulan Çubuk ilçesi yöresel yemekleriyle de meşhurdur. Ancak en çok meşhur olduğu yiyecek ise Çubuk turşusudur. Gezilecek yerleri, yapay güzellikleri ile göz doldurmaktadır.

Çubuk Posta Kodu

Ankara Çubuk’un Posta Kodu 06760 olarak belirlenmiştir.

Çubuk Nüfusu Kaçtır?

Son yıllardaki sayıma göre Çubuk nüfusu toplamda 90.764 kişi olarak belirlenmiştir. Bu nüfusun 45.467’si erkek ve 45.297’si de kadından oluşmaktadır. Yüzdelik dilimde de %50,09 erkek ve %49,91 kadın bulunur.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04