Doğum Lekelerini Geçirmek İçin Neler Yapılır?

Kahverengi doğum lekesi nasıl geçer? Kırmızı doğum lekesi nasıl geçer? Beyaz doğum lekesi nasıl geçer? Kırmızı doğum lekesi tedavisi nasıl yapılır? Yüzdeki doğum lekeleri nasıl geçer? Doğum lekesi çeşitleri nelerdir?

Anne Bebek 09.11.2020, 11:57
Doğum Lekelerini Geçirmek İçin Neler Yapılır?

Doğum lekeleri hemen hemen her bebekte görülebilen bir cilt problemidir. Genellikle zararsız ve renk değişikliği olarak bilinir. Doğum lekeleri genellikle yüzde veya vücudun herhangi bir yerinde çıkabilir.

Genellikle bu lekeler farklı renk ve boyutlarda kalıcı olarak ortaya çıkar. Ancak çıkan bazı doğum lekeleri ise tamamen ortadan da kaybolur. Çıkan doğum lekeleri daha çok zararsız olarak bilinir.

Doğum Lekesi Neden Olur?

Doğum lekeleri genellikle anne karnında olan bir şeydir. Ancak bunun herhangi bir nedeni bulunmaz. Bazı doğum lekeleri genetik olurken bazılarında ise hiçbir sebep yoktur.

Bu nedenle doğan bebekler de doğum lekesi oluşursa bu durum için endişelenmeye gerek kalmaz. Herkes de görülen doğum lekeleri normal olarak karşılanır.

Doğum Lekesi Çeşitleri

Doğum lekesi çeşitleri oldukça fazladır. Bebeklerde çıkan somon lekeleri daha çok kırmızı veya pembe renk olarak görülür. Göz kapaklarında veya boyun arka kısmında daha çok çıkar.

Deri altında bulunan küçük kan damarlarının genişlemesinden dolayı çıkmaktadır. Somon lekeleri kalıcı olacağı gibi kendiliğinden de geçer. Çilek lekesi genellikle halk arasında daha çok bilinir. Pembe, mavi ve kırmızı renkte görülebilir. Daha çok kol, bacak ve baş bölgesinde bulunur. Bazı bebekler de hızlıca büyüyen bir yapıda olabilir.

Doğum Lekeisi Tedavisi

Doğum lekeleri genellikle zararsızdır ve herhangi bir tedavi de gerekmez. Moğol lekeleri ve somon lekeleri genellikle kendiliğinden geçer. Ancak bazı doğum lekeleri görüntüsünden dolayı kişiye rahatsızlık verebilir. Bu gibi durumlarda bir dermatologdan destek almak gerekir. Genellikle bu gibi durumlar da doktor müdahale eder. Küçük bir operasyon sonrasında doğum lekelerinden herhangi bir eser de kalmaz.

Doğum lekelerini gidermek için genellikle birçok tedavi uygulanır. Lazer tedavisi oldukça etkilidir. Şarap lekelerini gideren lazer tedavisi oldukça fazla hafifletir. Lazer tedavisi bebeklik döneminde uygulandığında daha çok etki eder.

Genellikle birkaç seans uygulamak yeterli olur. Böylelikle oldukça kısa süre içerisinde doğum lekesinden kurtulmuş olursunuz. Daha sonrasında doktorun vermiş olduğu ilaçları uygulamak da yeterli olacaktır.

Cerrahi müdahale de çok büyük beni olan ve doğum lekesi olan kişiler için geçerlidir. Doğum lekesinde cerrahi müdahale yapıldığı zaman hasta için herhangi bir yatış gerekmez. Dermatolojik bir müdahale yapılır. Doktor tarafından lokal anestezi uygulanarak yapılır. Böylelikle doğum lekesi çok büyük bir görüntü de ise doktor tarafından müdahale edilmiş olur.

Doğum Lekeleri Zararlı Mı?

Doğum lekeleri genellikle kişi için herhangi bir zarar vermez. Ancak çok büyük olan doğum lekeleri cilt kanserine neden olur. Genellikle böyle durumlarda cerrahi müdahale uygulamak gerekir. Doğum lekeleri bazı durumlar da kişi de büyüyebiliyor. Böyle olunca zarar da verebilir. Ancak küçük olan doğum lekelerinde herhangi bir işlem uygulanmaz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12