Yazın Ankara'da Ne Yapılır?

Yaz aylarında Ankara'da yapılabilecek aktiviteler, gezilecek yerler ve Ankara'da güzel vakit geçirilecek her şey.

Ankara 24.09.2020, 12:54
Yazın Ankara'da Ne Yapılır?

Ankara Türkiye'nin başkenti ve birçok kültürün harmanlanmış olduğu büyük şehirlerden biridir. Birçok ilçesi kültür harmanlanmasını oldukça başarılı bir şekilde taşınmış ve bugünlere kadar getirmiştir. Ankara İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan birçok şehre yakın olup gezilecek yerlerin, tarihi mekanların, sinema ve tiyatro salonlarının, müzelerin, sanat merkezlerinin, hastane, eğitim kurumları ve daha birçok yer konusunda oldukça şanslı bir ildir.

Ulaşımın kolay olması, trafiğin diğer büyük şehirlerdeki gibi olmaması ve her yerin birbirine yakın olması Ankara'daki yaşamı kolaylaştırmaktadır. Peki yaz aylarında Ankara'da ne yapılması önerilir ve neyden keyif alınır?

Yaz Aylarında Ankara'da Yapılabilecekler

Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi’nde gökyüzünü keşfetmek astronomi ile ilgilenenlerin yapması gereken aktivitelerden biridir. Halk günleri bağlamında açılan rasathane farklı bir temada her defasında gözlem etkinliği sunmaktadır. Gök cisimlerini keşfetmek ve teleskopla görüntülemek isteyenler mutlaka bu rasathaneyi ziyaret etmelidir.

Havaların ısınmaya başladığı zamandan itibaren Ankaralıların uğrak noktası olan Seğmenler Parkı kalabalığıyla insanı rahatsız etmek yerine bambaşka hissettiredebilir. Güneşin batışında çimenlere oturarak ya da uzanarak doğanın keyfi çıkarılır. Gece ise çimenler üstünde yıldızlar seyredilebilir yanındakilerle kişi çok mutlu hissedebilir. Ayrıca evcil hayvanları yürüyüşe çıkarmak için de oldukça güzel bir yer.

Doğayı sevenler ve iç içe olmak isteyenler için de kiralık bisikletlerin olduğu Eymir Gölü çevresinde bisiklet turu yapılması önerilmektedir. Bisikleti olmayanlar için de ya da Bisiklet sürmeyi bilmeyenler için üç tekerlekli ya da iki kişilik bisikletlerle keyif yaşanmaktadır. Ayrıca Eymir Gölü'nün muhteşem görünüşü eşliğinde yürüyüş yapmak, Göl etrafındaki restoranlarda yemek yemek veya çay içmek harika olabilir.

Ankara'nın bir diğer popüler uygulaması ise açık hava sinemasıdır. Yaz boyunca her hafta salı ile cumartesi günleri açık hava sineması mutlaka önerilen yaz aktivitelerindendir. Yazın oldukça sakin olan Ankara için ziyaretçiler çok memnun olarak açık hava sinemasında ayrılmaktadır.

Atatürk'ün ‘İstikbal göklerdedir’ sözü temel alınıp zamanında gençlerin havalanması için ve özenmesi için Ankara'da gar binasının karşı tarafında inşa edilen yapıda adrenalin sevenler için serbest paraşütçülük özendirme imkanı tanınmaktadır. Mutlaka yaz aylarında hava şartlarının uygun olduğu bir dönemde atlayış yapılması şiddetli önerilmektedir.

Ankara'nın tarihi yüzünü görmek isteyenler için de kesinlikle müze gezmek iyi gelecektir. Ören yerleri, Anıtkabir, müzeler Ankara'nın tarihini yansıtan ve insana geçmişini hatırlatan önemli yerlerdendir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11