Ücretsiz ulaşım için bakanlık görüşü bekleniyor

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi, ağustos ayı toplantılarının ilk oturumunu önceki gün yaptı.

Ankara 11.08.2021, 13:41 İrem Durak
Ücretsiz ulaşım için bakanlık görüşü bekleniyor

Ücretsiz ulaşım için bakanlık görüşü bekleniyor

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi, ağustos ayı toplantılarının ilk oturumunu önceki gün yaptı. Meclis, geçen ay oy birliği ile kabul gören ve bu ay ise ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından veto edilerek tekrardan Meclis’e gönderilen Ankara’daki sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım hakkına dair 31 Aralık’a kadar uzatılmasına ilişkin kararı tekrar belirtti.

Kararla alakalı olarak Meclis’e bilgi aktaran CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, alınan bu kararla hukuka karşı bir uygulama algısı oluştuğuna dikkat getirerek hukuki problem olmaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na görüş sorulduğunu açıkladı. 30 büyükşehir belediyesinden dört tanesinin sağlıkçılar için ücretsiz taşıma kararını uyguladıklarını ve bunun gayri resmi olarak gerçekleştiğini kaydeden Neslihanoğlu, sağlık çalışanları için ücretsiz ulaşımın Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile uzatıldığını belirterek tekrar bir kararname ile uzatılması gerektiğini de ifadelerine ekledi.

GÖRÜŞÜN CEVABI HENÜZ GELMEDİ

Neslihanoğlu, “Hukuki sıkıntı olmaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na da bu konuyla ilgili ‘biz ne yapabiliriz’ diye görüş soruldu. Görüşün cevabı henüz gelmedi. Buradaki bütün Meclis üyesi arkadaşlarım sağlık çalışanlarının toplu taşımadan ücretsiz yararlanmasını elbette ister. İnşallah bir sonraki Meclis’e kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararı gelir ya da Cumhurbaşkanlığı yeni bir kararname yayınlar, biz de hukuka karşı bir karar almamış olur ve bunu devam ettiririz” dedi. Başkan Yavaş’ın veto ederek Meclis’e gönderdiği karar, oy birliğiyle Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’na gönderildi. Öte yandan AK Parti Grubu, Meclis’e verdikleri önerge ile Hak-İş ve Memur-Sen konfederasyonlarına bağlı belediye çalışanlarına ABB bürokratları tarafından mobing uygulandığı, baskılarla sendika değiştirmelerine yönelik zorlandıkları iddiasında bulundu. CHP Grubu ise ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve geldiğinde sendika değişikliğiyle ilgili baskı olmayacağına ilişkin genelge yayınladığını hatırlatarak iddiaların doğru olmadığını savundu.

Sağlıkçıya ücretsiz ulaşım için bakanlıktan görüş bekleniyorSağlıkçıya ücretsiz ulaşım için bakanlıktan görüş bekleniyor

SAĞLIKÇILAR NEDENİNİ SORUYORDU

Sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım hakkının uzatılmasına ilişkin kararın uygulanmamasına tepki gösteren sağlıkçılar, 2 Ağustos’ta Hürriyet Ankara’ya bir ileti göndermiş, kararın neden uygulanmadığını sormuştu. Hürriyet Ankara da bu durumu ‘Alınan karara ulaşılamıyor’ haberiyle gündeme taşımıştı. Daha sonra kararın ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından veto edilerek Meclis’e tekrar gönderildiği için uygulanmadığı ortaya çıkmıştı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10