Taraftarların Coşkusu Tribünlerde Olacak

Kupanın 54. Organizasyonu kapsamında, başkentin iki köklü kulübü, Ankaragücü ile Gençlerbirliği karşı karşıya gelecek.

Ankara 29.07.2021, 15:24 İrem Durak
Taraftarların Coşkusu Tribünlerde Olacak

Taraftarların Coşkusu Tribünlerde Olacak

Kupanın 54. Organizasyonu kapsamında, başkentin iki köklü kulübü, Ankaragücü ile Gençlerbirliği karşı karşıya gelecek. Kupayı en fazla kazanan iki takımın, ligden önceki son provasını, yaklaşık olarak 9 bin taraftar statta izleyebilecek.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nce bu sene 54.’sü düzenlenecek olan geleneksel futbol turnuvası ile beraber başkentli taraftarların coşkusu stat tribünlerinin tamamına yayılmış olacak.

7 Ağustos Cumartesi günü Eryaman Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak olan kupa maçında Başkentin iki köklü takımı, Ankaragücü ve Gençlerbirliği karşı karşıya gelecek. Müsabakayı yaklaşık olarak 9 bin taraftar izleyebilecek.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde dünyayı etkisi altına almış olan korona virüs salgınından ötürü ülkemizde de her bir alan içerisinde şu ana kadar uygulanmakta olan bir dizi tedbirler alınmış, 2019-2020 sezonu futbol ligi içerisinde son 8 hafta, 2020-2021 sezonunda ise 42 haftalık uzun maratonun hepsinde müsabakalar, localarda sınırlı sayılarda olmak üzere seyircisiz oynatılmıştı.

UEFA’nın aldığı kararların ardından, önceki sezonun Süper Kupa’sı, ardından Avrupa Şampiyonlar Ligi ile UEFA Avrupa Ligi finalinde statlar, kapasitelerinin belli oranlarında taraftarlara açılırken, farklı kentlerde düzenlenen 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da müsabakalar, seyircili oynatıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu da kısa süre önce yaptığı durum değerlendirmesinde, 2021-2022 sezonunda maçlarda statlara kapasitelerinin yüzde 50’si, localara ise tüm kapasite oranında seyirci alınmasını kararlaştırdı. Bu gelişmenin ardında da Gençlerbirliği kulübü, yeni sezon kombine kartlarının fiyatlarını belirleyip, taraftarın alımına sundu.

Ankaragücü ile Gençlerbirliği arasında oynanacak kupa maçının kağıt olarak basılacak biletleri, 2 Ağustos Pazartesi günü Eryaman Stadı’nda satışa çıkarılacak.

EN ÇOK KAZANAN İKİ TAKIM

Türk ve başkent futbolunun en uzun soluklu organizasyonlarından biri olan TSYD Ankara Şubesi Futbol Turnuvası, başta Ankaragücü ve Gençlerbirliği olmak üzere ağırlıkla Ankara takımlarının katılımı ile düzenlenirken, zaman zaman da Anadolu’nun farklı kentlerinden ekipleri konuk etti. Ankaragücü ve Gençlerbirliği, bu organizasyonu en çok kazanan takımlar olarak kayıtlara geçti. Geride kalan sezon yaşanan bazı sorunlar nedeni ile turnuva planlandığı gibi sezon başında yapılamazken, milli maç arasında oynanan müsabakada Ankaragücü’nü 2-0 yenen Demir Grup Sivasspor, TSYD Kupası’nı kazandı.

LİG ÖNCESİ ÖNEMLİ BİR SINAV

Ankaragücü ile Gençlerbirliği, bu sezon TFF 1. Lig’de mücadele edecek. Bu turnuva, teknik direktörler açısından, takımlarını lig başlamadan önce son kez en sağlıklı şekilde değerlendirme imkanı veriyor. Ankaragücü, şu ana kadar oynadığı hazırlık maçlarında Demir Grup Sivasspor ile golsüz berabere kalıp, Romanya 2. Lig ekibi ACS Viitorul Şelimbăr’ı 2-1 yendi. Gençlerbirliği ise Beştepe Tesisleri’nde ağırladığı Fenerbahçe’ye 4-0 kaybetti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03