Seğmenler Parkı

Seğmenler Parkı'na nasıl gidilir? Seğmenler Parkı'nda ne yapılır? Seğmenler Parkı açık mı? Seğmenler Parkı kapalı mı?

Ankara 11.10.2020, 08:48
Seğmenler Parkı

Seğmenler Parkı Ankara'da Çankaya ilçesinde yer alan bir parktır. Kavaklıdere Mahallesi'nde konumlanmış olan Seğmenler Parkı 1983 yılından bu yana hizmet vermektedir. Yaklaşık olarak 67 bin metrekarelik bir alan üzerinde bulunan bu park şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenler için yanıt verecek bir doğallıktadır.

Soluk almak isteyenlere fırsat verebilecek ender mekanlar arasında yer alan Seğmenler Parkı'nda adını almış olduğu seğmenleri temsil eden bir de heykel bulunmaktadır. Parkın çok tercih edilmesinin sebeplerinden biri içerisinde birçok kültürel etkinliğin yapılması ve amfi tiyatro bulunmasıdır.

Çankaya köşkünün altında İran ve Atatürk Bulvarı arasında bulunmasından dolayı Park Merkezi bir konuma gelmiştir. Parkta bulunan tiyatronun çevresinde havuzlar ve oyun alanları bulunur. Ailece serin ve gölgeli bir alanda piknik yapmak isteyenler mutlaka Seğmenler Parkı'na mutlaka gitmelidir.

Seğmenler Parkı'nda Çeşitli Etkinlikler

Seğmenler Parkı'nda birbirinden eğlenceli etkinlikler bulunmaktadır. Ankaralılar başta olmak üzere çeşitli sosyalleşmek isteyen insanlar buna da olanak tanımaktadır. Parkta farklı dönemler içerisinde su savaşı, midye festivali, konser, tiyatro ve Kitap Okuma Festivali gibi çeşitli organizasyonlar düzenlenmektedir.

Sezonun açılış zamanlarında da farklı türde etkinlikler yapılan park büyük bir ilgi görmektedir. Seğmenler Parkı'nın etrafında kafe ve restoranların bulunması sebebiyle sürekli olarak bir insan kalabalığı bulunmaktadır.

Yakın mesafede olan Kuğulu Park'a gidip kahvaltı yaptıktan sonra yürüyerek geçilebilecek Seğmenler Parkı'nda spor yapmak, gazete ya da dergi okumak, doğa fotoğrafları çekmek muhteşem zaman geçirilmesine yardımcı olabilir.

Seğmenler Parkı'nda Yemek Alanları

Seğmenler Park’ın içerisinde kahvaltı yapılmasına olanak tanıyan çeşitli restoranlar bulunmamakta ancak parkın çevresinde kafe ve büfeler bulunmaktadır. Büfelerden alışveriş yapıldıktan sonra dergi veya gazete de tedarik edildiğinde parkın huzurlu havasına kapılıp okuma yapılabilir ve kahve yorumlanabilir.

Kafe gibi hizmet veren yerlerden birinden sıcak bir çay veya kahve alma şansı da bulunur. Kahvaltı veya diğer öğünler için mekana oturduktan sonra yürüyüşe gidilebilir. İşte ilgi çekebilecek bazı restoranlar ve adresleri;

  • Hacı Arif Bey Kebapçısı: Kavaklıdere Mah. Guniz Sokak No:48, Çankaya/Ankara Telefon: (0312) 467 00 67
  • Kıtır: Kavaklıdere Mahallesi, Tunalı Hilmi Cad. 114/K, Çankaya/Ankara Telefon: (0312) 427 44 44
  • La Gioia: Kavaklıdere Mahallesi, Tahran Cad. No:2, Çankaya/Ankara Telefon: (0312) 426 44 88
  • Very Cupcake: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, 65. Sok. 3/B, Çankaya/Ankara Telefon: (0312) 239 43 88
  • Ekşi Maya Kafe: Barbaros Mahallesi, Güniz Sok. No:42, Çankaya/Ankara Telefon: (0312) 457 40 43

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12