Sakarya Zaferi’nin 100. Yılı Etkinliğine Yoğun Katılım

Sakarya Zaferi’nin 100’üncü senesi bağlamında düzenlenen etkinlikte Türkiye’nin dört bir tarafından gelen on binlerce vatandaş ve 500 sporcunun meşale taşımış olduğu kortej coşkuyla yürüdü.

Ankara 06.09.2021, 15:45 06.09.2021, 14:24 İrem Durak
Sakarya Zaferi’nin 100. Yılı Etkinliğine Yoğun Katılım

Sakarya Zaferi’nin 100. Yılı Etkinliğine Yoğun Katılım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliği yaptığı Ankara Kent Konseyi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının organizasyonu çerçevesinde, Sakarya Zaferi’nin 100’üncü senesi bağlamında düzenlenen etkinlikte Türkiye’nin dört bir tarafından gelen on binlerce vatandaş ve 500 sporcunun meşale taşımış olduğu kortej coşkuyla yürüdü. Etkinlikte konuşma gerçekleştiren Başkan Yavaş, “Hala bu bölgede tarlasının bir tarafını, toprağın altında şehit olabileceği düşüncesi ile ekmeden boş bırakan insanlarımız bulunuyor. İşte bu millet, o tarlayı altında şehit olabileceği düşüncesi ile ekmeyenlerin ataları, bugün burada bu savaşı verdiler ve bu toprakları bize bağışladılar” şeklinde konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sakarya Meydan Muharebesinin 100’üncü senesi kapsamında kamu ve sivil toplum kuruluşları ile etkinlikler düzenlemeyi sürdürüyor.        

       4 Eylül Cumartesi günü Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü senesinde şehitlerin anıldığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi’nin düzenlemiş oldukları “Diriliş Yolu Yürüyüşü Bu Yolun Sonu İstiklal” isimli etkinlikte, 500 sporcu meşale taşırken on binlerce vatandaş, Mansur Yavaş ile beraber Polatlı’daki “Halide Edip Adıvar ve Milli Mücadele Kadın Kahramanları Müzesi” önünden 12. Grup Şehitliği’ne yürüyüş düzenledi.

       Etkinlikte konuşma gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türk istiklalinin nişanı olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü senesini, aziz şehitlerin başucunda andıklarını söyleyerek, “Bu öylesine gelip geçen bir yüz sene değil. Şu an, 100 sene önce dünyanın en uzun meydan savaşına sahne olmuş bu alanda, vatanımızın kıyametin eşiğinden döndüğü vakitlere şahitlik ediyoruz. Kuşkusuz aynı hatta bulunmamız, aynı düşüncelerde olmamızı gerektirmemekte. Bizler farklı düşüncelere, bakış açılarına, sosyolojilere kendimizi daha yakın hissedebiliyoruz. Fakat topraklarımız, hürriyetimiz ve istikbalimiz söz konusu olduğu zaman da ‘ben’ olmaktan çıkıp ‘biz’ olmanın faziletini yine en iyi bilen millet olmaktayız. İşte, aklın ve kalbin aynı hatta buluştukları bu coğrafya; en yakınımızda bulunan hasımların direncini kıracak, onların kötü gayelerini yok edebilecek ilhama sahiptir. Yeter ki bu ilhamın körelmesine izin vermeyelim, birlik ve beraberliğimizden hiçbir zaman vazgeçmeyelim. Polatlı’da, Ankara’da, Haymana’da, bundan 100 sene önce yakılan hürriyet meşalesi sönmeyecek, al bayrağımız vatanımızda ebediyete kadar dalgalanmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.           

“Bir şehir bütün dünyada tanınacaksa kendi değerlerini ön plana çıkartması gerekiyor. Sakarya Meydan Muharebesi dendiğinde maalesef bu ülkede birçok insan bunun Adapazarı’nda Sakarya’da olduğunu sanıyor. Bu bizim için büyük bir ayıp. Şehitlerimize karşı büyük bir ayıp. Onun için bizim Ankara’da bir şeyleri başarmamız ve öncelikle kendi değerlerimizi Ankaralıların bilmesi gerekiyor. Tarihini unutan bir millet hafızasını kaybetmiş insan gibidir.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35