Rekor Kıran Uçuş

Milli paraşütçü Merve Gülşah Arslan, Ankara’da Ayaş ilçesinden başlayarak Afyonkarahisar’a Dinar ilçesine 7 saat 19 dakikalık 272.5 kilometre uçuş gerçekleştirerek Türkiye kadınlar mesafe rekorunu kırmayı başardı.

Ankara 26.07.2021, 10:27 26.07.2021, 12:17 İrem Durak
Rekor Kıran Uçuş

Rekor Kıran Uçuş

Milli paraşütçü Merve Gülşah Arslan, Ankara’da Ayaş ilçesinden başlayarak Afyonkarahisar’a Dinar ilçesine 7 saat 19 dakikalık 272.5 kilometre uçuş gerçekleştirerek Türkiye kadınlar mesafe rekorunu kırmayı başardı. Arslan’ın bir sonraki hedefi ise 300 kilometreli rakamlara ulaşmak…

Milli Paraşütçü Merve Gülşah Arslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen sporcularla Ayaş'ta yer alan Yamaç Paraşütü Pisti'nden hava tahmin kontrolünden sonra rekor denemesi için uçuşuna start verdi. Saat 11.28'de uçuşa başlayan Arslan, 7 saat 19 dakika süre içinde 272.5 kilometre mesafe yol alarak Dinar ilçesinin yakınına iniş gerçekleştirdi. Arslan, böylece 26 Temmuz 2020 yılında Denizli'nin Çameli ilçesinden kalkış gerçekleştirerek 239.2 kilometrelik uçuşu bulunan Gülşah Hoş'a ait olan Türkiye kadınlar mesafe rekorunu kırmış oldu.

Uçuşundan önce hava şartlarının başta zorlu olsa da ilerleyen saatlerde daha iyi hale geldiğine işaret eden Arslan, uçuşa başlayarak Polatlı ilçesi yakınlarından, Sivrihisar ve Emirdağ üzerinden Afyonkarahisar’a doğru mesafe kat ettiğini söyledi. Arslan, rekorunun ardından 300’lü rakamları hedeflediğini, iniş yapmak istediği illerin de Karaman, Niğde ve Kayseri olduğunu kaydetti.

İNECEĞİMİZ ŞEHRİ DAHİ BELİRLEYEMİYORUZ

Mesleğinin mimarlık olduğunu, aynı zamanda yamaç paraşütü eğitmenliği yaptığını, bir taraftan da hava şartlarının iyi olduğu durumlarda hobi olarak paraşütle kendi uçuşlarını geliştirmeye çalıştığını kaydeden Arslan,

yamaç paraşütüne 2009'da Gazi Üniversitesi Havacılık Topluluğu’na girerek başladığını anlattı. Yaptıkları sporun bilinmezliklerle dolu olduğunu ifade eden Arslan, şunları söyledi: “Kalkacağımız saati kendimiz belirleyebiliyoruz ama olabildiğince havada kalıp ineceğimiz saati belirleyemiyoruz. İneceğimiz şehri dahi belirleyemiyoruz. Bu kısımları beni zorluyor, nereye ineceğim, oradan eve nasıl döneceğim, dönüş için bir vasıta bulabilecek miyim? Bunlar benim için herhalde psikolojik olarak beni en çok zorlayan kısımları ama onun dışında zaman ayırabiliyorum, çünkü seviyorum.”

İNDİĞİM YERDE DEĞİŞİK TEPKİLER ALABİLİYORUM

Aksaray’daki Türkiye Şampiyonası ve Kayseri’de yapılacak yarışmalar için antrenmanlarına devam ettiğini söyleyen Arslan, antrenman uçuşları sonrasında iniş yaptığı ilçe ve bölgelerde vatandaşların ilgisini de şöyle anlattı: “Çok değişik tepkiler alabiliyorum. Genel olarak ülkemizin insanı çok sıcakkanlı ve çok misafirperver. İndiğim bir köyde 'Aç mısın?' lafını duymadığım bir anım bile yoktur. Genelde insanlar hemen 'sizin tansiyonunuz düşmüştür soğuk ayran vereyim', 'meyve ikram edeyim' ya da 'gideceğin yere kadar bırakalım' modunda oluyorlar. Gerçekten çok misafirperver insanlara denk geldim. İnşallah hep böyle olur.”

2009’dan beri yamaç paraşütü sporuyla ilgilenen, birçok kez Türkiye şampiyonu olan ve Dünya Kupası 2’nciliği bulunan Merve Gülşah Arslan uçuş fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından da paylaşıyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36