Mezar Yaptırma Fiyatları Ankara

İnsanoğlu yaşamın her anını düşünerek yaşar. Hangi okulda okuyacağı, hangi mesleği seçeceği, hangi gün evleneceği ve hatta yarın hangi kıyafeti giyeceği bile insana soru işareti olabilir.

Ankara 05.12.2020, 14:30 İrem Durak
Mezar Yaptırma Fiyatları Ankara

Mezar Yaptırma Fiyatları Ankara

İnsanoğlu yaşamın her anını düşünerek yaşar. Hangi okulda okuyacağı, hangi mesleği seçeceği, hangi gün evleneceği ve hatta yarın hangi kıyafeti giyeceği bile insana soru işareti olabilir. Bu düşünceler insanın ömrü çerçevesinde sürüp gider. Ta ki ölümle karşılaşıncaya kadar. Yaşamın evrelerinde nasıl bir mezara gömüleceğinizi ve mezar fiyatlarını düşünmemiş olabilirsiniz. Fakat bu yazıda düşüncelerinize yeni bir pencere açacak ve mezar yaptırma fiyatları Ankara’da ne kadardır onu öğreneceğiz.

Sokakta yaşayan insanlar dışında Ankara’da kişisel tercihlerinize göre seçtiğiniz bir eviniz mutlaka vardır. Kiminiz evinizi manzarası güzel bir yerde satın almış veyahut kiralamıştır. Kalabalıkları seven kimseler iseniz Ankara’nın göbeği Kızılay’a yakın bir ev edinmiş olabilirsiniz. Ya da sessizliği tercih ediyorsanız şehir merkezinden uzak bir eve ihtiyaç duyabilirsiniz. Kabirler de tıpkı ev tercihleriniz gibi kişisel opsiyonlar içerebilir. Mezar yaptırma fiyatları Ankara’da  değerlendirildiğinde mezar yapımında kullanılan malzemeler çok önemlidir. Tür olarak kapalı mezarlar, blok mezarlar, hazır mezarlar ve kişisel tercihlere göre dizayn edilmiş özel mezarlar bulunan Ankara’da kabrin yeri kadar mezar yapımındaki hammaddenin özelliği de mezar fiyatlarını etkilemektedir. Mermerden yapılmış hazır bir mezarın fiyatı ile granitten yapılmış özel tasarım bir mezarın fiyatı aynı olmaz. Dolayısıyla ikinci bir eviniz olacak mezarların fiyatı tıpkı hayattayken tercih ettiğiniz evlerinizin fiyatları gibi farklılık gösterecektir.

Mezar yaptırma fiyatları Ankara’da ilçe ilçe de değişiklik gösterebilir. Nasıl ki 1+1 bir evin fiyatı ile 3+1 bir evin fiyatı kıyaslanamazsa ya da şehir merkezinde bir evle merkezden uzak bir evin fiyatı bir olmazsa aynı oranda mezar fiyatları da bir olmayacaktır. Hazır mermerden yapılmış bir mezarın fiyatı ile özel olarak tasarlanmış Rosa bir mezarın fiyatı aynı değildir. Birbirinden farklı modellerde üretilebilecek bu mezarların ortalama fiyat aralığı ise 1.500 TL ile 15.000 TL arası değişmektedir. Bu fiyat aralığında istenen mezar tipi yine özel tasarımlarda farklılık gösterebilir. Yani bu ortalama fiyat aralığı değişebilir. Mezarın rengi, biçimi, mezar yapımında kullanılan malzemesi satın alınacak mezarın fiyatını belirler. Öyle ki Ankara’da bütçelere en uygun mezar tipleri mermerden yapılmış hazır mezarlardır. Hazır mezarları ise sırasıyla granit mezarlar, rosa mezarlar ve kapalı mezarlar takip eder. Kullanılan renge, biçime ve malzemeye göre değişen mezarlar kişinin inancına göre bile tasarımda değişiklik gösterebilir. Kiminin mezarında evliyaları temsil eden bir süsleme kimininkinde değer verilen bir futbol takımı bile mezar yapımını dolayısıyla mezar yapım fiyatlarını etkileyebilir. Bu etkilenmeye ayrıca aile mezarları da dahildir. Toplu mezar yapımında fiyat aralığı daha da düşmektedir.

Mezar yaptırma fiyatları Ankara’da bütçeye ve kişisel zevklere göre değişmekte. Şayet siz de yaşamın içindeki konforunuzu öldükten sonra da yaşamak istiyorsanız birbirinden farklı ve çok özel mezar türlerini yine bütçenize en uygun fiyatlarla tercih edebilirsiniz. Unutmayın, ölü ya da diri bütün evler toprağın üstündedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12